We want to use cookies that improve your experience on our site, help us analyze site performance and usage, and enable us to show relevant marketing content.

Closed today (Restaurant 11-21)

Objektiv Editions

Objektiv Editions er et forlag og prosjektrom med fokus på kamerabasert kunst drevet av kunstner og redaktør Nina Strand og Objektiv forlag. I samarbeid med Kunstnernes Hus vil Objektiv i en tidsbegrenset periode stille ut bøker om og med kamerabasert kunst, vise videoverk samt selge fotografiske edisjoner i forlengelse av Kunstnernes Hus’ bokhandel.

I prosjektrommet vil det inviteres til ulike arrangementer som lansering av nye publikasjoner og samtaler rundt kamerabaserte medier. På åpningen fredag 13. august ønskes velkommen til presentasjoner av to publikasjoner som begge inneholder kunstneriske bearbeidelser av den pågående pandemien. Publikasjonen Dette Året der redaktørene Sofie Amalie Klougart og Christian Belgaux har invitert 53 norske samtidsfotografene til visuelt å dokumentere koronapandemien. Til åpningen lanseres også Objektiv #23 Visual Wanderings, laget spesielt for Objektivs nettjournal, en internasjonal billedstafett om pandemiåret med norske og internasjonale kamerabaserte kunstnere. Den norske kunstneren Sara Larsen Stiansen har i denne forbindelse utviklet filmen Out of Love som vil vises i rommet, i tillegg til et fotografisk arbeid av den amerikanske kunstneren Carmen Winant.

I anledning av Fotobokfestival Oslo som pågår mellom 19. og 29. august inviterer vi til to samtaler. Fredag 20. august snakker Morten Andenæs og Nina Strand om Objektivs nye essaysatsning, og fredag 27. august kommer Thora Dolven Balke for å snakke om sin kommende fotobok.

Explore