We want to use cookies that improve your experience on our site, help us analyze site performance and usage, and enable us to show relevant marketing content.

Open today 11-17 (Restaurant 11-22)

Oslo Kulturnatt

Friday 15.09.23
OAW Julie Hrncirova Day2 0151

Vi inviterer til kulturnatt med langåpent i Høstutstillingen, omvisninger, kunstvandring og eksperimentell film i kinoen.

Alt er gratis!

Program

Om kunstvandringen

Bli med på kunstvandring, av og for ungdom mellom 16-19 år. Blikkåpnerne guider publikum fra Astrup Fearnly Museet til Kunstnernes Hus og tilrettelegger for felles aktiviteter langs veien. Arrangementet avsluttes med pizzamiddag på Kunstnernes Hus. Alt er gratis! Blikkåpner Oslo er ungdommer mellom 16 og 19 år, ansatte som kunstformidlere ved de tre samarbeidende kunstinstitusjonene. Deltakere møter i god tid før kl. 17 utenfor hovedinngangen til Astrup Fearnley Museet. Interesserte melder seg på her.

Om Høstutstillingen

I over 130 år har Statens kunstutstilling vist utviklingen i samtidskunsten og vært en uuttømmelig kilde til diskusjon om kunstnerisk kvalitet. Den har refusert mye god kunst gjennom tidene, men den har også sluppet inn eksperimenterende og kontroversielle arbeider som ingen andre institusjoner ville ha vist. Blant annet verk som viste nye tendenser og senere ble toneangivende. For våre offentlige gallerier, private samlere og museer er utstillingen en årlig kilde til nyanskaffelser. Kunstnernes Hus har gleden av å velkomne Statens 136. kunstutstilling, Høstutstillingen 2023 fra 9. september til 15. oktober. Høstutstillingen arrangeres av Norske billedkunstnere (NBK).

Om kinovisningen

Ellinor Aurora Aasgaard (1991, NO) og Zayne Armstrong (1986, UK/US) har jobbet sammen siden 2018. Arbeidene deres har blitt vist som både utstillinger og filmvisninger.

Flerspråklige arbeidere i gig-økonomien, søker selvrealisering i Berlin - men når de blir møtt med konsekvensene av deres etiske relativisme, vil de da ende opp med drikke sin velfortjente Flat White alene...for alltid? Deres liv flettes sammen en kveld på en bar i Berlin. En eiendomsinvestor og hennes assistent lar en besatt GPS føre dem til nye muligheter for å utnytte markedet. Plutselig oppdager Alexandra at fremleie-kontrakten av studioet hennes vil ende tidligere enn først forventet, og går inn i en eksistensiell krise om sin abstrakte rolle i sin egen kunstneriske praksis.

See also