Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Oslo Kulturnatt

Kunstvandring, omvisning og kino
Fredag 15.09.23
OAW Julie Hrncirova Day2 0151

I samarbeid med Norske Billedkunstnere inviterer vi til kulturnatt med langåpent i Høstutstillingen, omvisninger, kunstvandring og film i kinoen.

Alt er gratis fra kl. 18:00!

Program

17:00 Kunstvandring for ungdom med Blikkåpner Oslo. Oppmøte på Astrup Fearnley Museet. Obligatorisk påmelding.

18:00-22:00 Gratis inngang på Høstutstillingen.

19:00 & 21:00 Gratis omvisninger på Høstutstillingen med oppmøte ved resepsjonen.

18:00 & 20:20 Kunstnernes Hus Kino viser Days (70 min) av Ellinor Aurora Aasgaard og Zayne Armstrong.

Om kunstvandringen

Bli med på kunstvandring, av og for ungdom mellom 16-19 år. Blikkåpnerne guider publikum fra Astrup Fearnly Museet til Kunstnernes Hus og tilrettelegger for felles aktiviteter langs veien. Arrangementet avsluttes med pizzamiddag på Kunstnernes Hus. Alt er gratis! Blikkåpner Oslo er ungdommer mellom 16 og 19 år, ansatte som kunstformidlere ved de tre samarbeidende kunstinstitusjonene. Deltakere møter i god tid før kl. 17 utenfor hovedinngangen til Astrup Fearnley Museet. Interesserte melder seg på her.

Om Høstutstillingen

I over 130 år har Statens kunstutstilling vist utviklingen i samtidskunsten og vært en uuttømmelig kilde til diskusjon om kunstnerisk kvalitet. Den har refusert mye god kunst gjennom tidene, men den har også sluppet inn eksperimenterende og kontroversielle arbeider som ingen andre institusjoner ville ha vist. Blant annet verk som viste nye tendenser og senere ble toneangivende. For våre offentlige gallerier, private samlere og museer er utstillingen en årlig kilde til nyanskaffelser. Kunstnernes Hus har gleden av å velkomne Statens 136. kunstutstilling, Høstutstillingen 2023 fra 9. september til 15. oktober. Høstutstillingen arrangeres av Norske billedkunstnere (NBK).

Om kinovisningen

Kunstnernes Hus Kino inviterer på gratis visning av DAYS, en kollaborativ ‘såpeopera’ av Ellinor Aurora Aasgaard og Zayne Armstrong. Prosjektet utforsker hvordan kulturelle fenomener som TV-såper kan ende opp som kilder til solidaritet og klassebevissthet. Visningene (70min) starter 19.00 & 20.20 og er åpen for alle.

Se også