We want to use cookies that improve your experience on our site, help us analyze site performance and usage, and enable us to show relevant marketing content.

Closed today (Restaurant 11-21)
Samtale-Alle-tre-JPEG-1

Morten Andenæs, Siri Hustvedt and Finn Skårderud

Conversation in English
Saturday 15.06.19

Welcome to this conversation between Morten Andenæs, Siri Hustvedt and Finn Skårderud in connection to Andenæs' exhibition "I Remind Me of You" at Kunstnernes Hus.

Morten Andenæs (f. 1979) er utdannet ved School of Visual Arts i New York, og bor og arbeider i Oslo. Hans arbeider er innkjøpt av flere offentlige og private samlinger, han har stilt ut på en rekke institusjoner i inn- og utland og har hatt separatutstillinger på blant annet Melk, Fotogalleriet og Galleri Riis. I tillegg til fotografi arbeider han med tekstproduksjon; i 2019 utgir han en skjønnlitterær roman utgitt på Teknisk Industri og en planlagt essaysamling om fotografi for Objektiv Forlag.

Siri Hustvedt (f. 1955) har norske foreldre og er født og oppvokst i Northfield, Minnesota. Hun tok artium ved Katedralskolen i Bergen og har doktorgraden i litteratur ved Columbia University, New York. Hustvedt har et stort og beundrende publikum, og hennes bøker er oversatt til en rekke språk. Alle hennes seks romaner er kommet på norsk: "Med bind for øynene" (1992), "Lily Dahls fortryllelse" (1997), "Det jeg elsket" (2002), "Når du ser meg" (2008) og "Sommeren uten menn" (2011) og "Denne flammende verden" (2014) - som er nominert til den prestisjefylte britiske Man Booker-prisen - samt essaysamlingene "En bønn for eros" (2008), "Den skjelvende kvinnen" (2011) og "Livet, tanken, blikket" (2013). Siri Hustvedt har holdt foredrag om kunstnere og kunstteori ved Prado i Madrid, Metropolitan Museum of Art i New York og Akademie der Bildenden Künste i München. I 2011 holdt hun det 39. årlige Sigmund Freud-foredraget i Wien. I 2012 fikk hun The International Gabarron Award for Thought and Humanities. Høsten 2014 er hun blitt utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Oslo. Hun er bosatt i Brooklyn, New York, sammen med sin mann, forfatteren Paul Auster.

Finn Skårderud (f. 1956) er psykiater, forfatter og professor. Skårderud er stifter av og administrerende direktør for Villa SULT, Stiftelsen Institutt for Spiseforstyrrelser, et senter for forebygging, behandling, forskning og kulturformidling. Han driver egen psykoterapeutisk praksis i Oslo, samt at han arbeider som psykiater for Norges Olympiske Komité. Han er en internasjonalt anerkjent ekspert på spiseforstyrrelser. Han er også medgründer av Institutt for mentalisering. Han er tilknyttet Norges Idrettshøgskole, Seksjon for kroppsøving og pedagogikk, som professor II. Skårderud er også engasjert i tverrfaglige tilnærminger til psykisk helse, med vekt på å lese fenomener ut fra både humanistiske, kulturelle, estetiske og medisinske tilnærminger. Skårderud har lenge vært opptatt av å formidle fag gjennom populære sjangere, og har således en omfattende virksomhet som faglitterær forfatter, skribent og formidler. Han har også skrevet skjønnlitteratur. Han skriver regelmessig for Aftenpostens kulturredaksjon.

See also