We want to use cookies that improve your experience on our site, help us analyze site performance and usage, and enable us to show relevant marketing content.

Open today 11-17 (Restaurant 12-20)
2020-01-Trygve-Den-veganske-tannborsten

Short film program with Trygve Lukvasslimo

LEO Youth Film Club
Friday 24.01.20

Det er fra de unge man skal høre det! En rød tråd i Trygve Luktvasslimos filmer er at det dukker opp barn og unge som setter ned foten. I tordnende profetier eller oppgitte monologer feller de unge sin dom. Vi får se klipp fra filmtrilogien om den selvsentrerte popstjerna Thor, og høre hva stjernas overgitte barn Sandy Bell, Tony og Bafta har å si. Vi skal se kortfilmen Leirdue som handler om en gutt som er eneste overlevende fra en dramatisk ulykke og er på TV for å bli intervjuet. Men han tolererer heller dårlig at historien hans blir gjort om til TV-underholdning. Til slutt skal vi se novellefilmen Den veganske tannbørsten, og der har virkelig de unge fått nok, denne gangen av de voksnes evinnelige klimapjatt.

Program

18:00 Filmprogram:

Leirdue (9 min, 2018)

Klipp fra trilogien Et liv uten ekko

Den veganske tannbørsten (2019, 37 min)

19:00 Samtale med regissør Trygve Luktvasslimo

19:30 Gratis pizza i restauranten

Om filmene

Om Den veganske tannbørsten:

I det luksusleilighetsskipet The World seiler forbi Lofoten, kaprer klimarevolusjonære Amelia (14) og Steven (12) fartøyet, som en del av deres plan om å eliminere samfunnets verste fiende: likegyldige voksne. I Den veganske tannbørsten får de etterhvert så velkjente argumentene fra klimadebatten en hul klang og en bitter ettersmak. CO2-utopikere, religiøse, skeptikere og fornektere, krigere og økoliberale – alle står i fare for å ende opp på havets bunn når barna tar over The World. 37 min, med original musikk av Gunnar Idenstam.


Om trilogien Et liv uten ekko:

Lynet har slått ned i popartisten Thor, og han har attpåtil overlevd. Basert på sin teft for spektakulære åpenbaringer, bestemmer Thor seg for å vri og vrenge all dramatikk og imagebyggende effekt ut av denne nær-døden-opplevelsen. Samtidig har familie og venner fått nok av popstjernas galopperende selvopptatthet, og de spør: hvem var den Thor som ble gjenfødt på den rykende branntomta etter tordenskrallet hadde stilnet? Trilogien består av Closer to More (2016), An Emotional Sherpa (2015) og A More Robust Sense of Identity (2014).


Om Leirdue:

Da skipet Hurtigruten sank til bunns, "Nord-Norges Titanic", fantes det bare én eneste overlevende. I Leirdue er denne unge Azaar (Benjamin Hov Golas) invitert med sin mirakuløse lidelseshistorie til å opptre i et klassisk lenestolsintervju hos TV-personligheten Synne (spilt av varaordfører i Bodø, Synne Høyforsslett Bjørbæk). De to skuespillerne formidler et anspent og høyspent drama. Med filmmusikk av regissørens to katter!

Om regissøren

Trygve Luktvasslimo (1978) er kunstner bosatt på Valberg i Lofoten hvor han holder på med sin sjette film. Han skriver manus og regisserer, noen ganger lager han musikk og syr kostymer, og han spiller ofte i egne filmer. Arbeidene hans er både alvor og komedie, og tar for seg aktuelle spørsmål på en forfriskende måte.

Om LEO Filmklubb

LEO Filmklubb viser håndplukkede filmer siste lørdag hver måned for filminteresserte mellom 13 og 18 år. Er du over 18? Ta med deg en i målgruppen og kom inn gratis!

For å se film på LEO Filmklubb må du være medlem. Medlemskap for høstsemesteret koster 25,- og kan kjøpes her.

I tillegg koster hvert arrangement 50,-. Kjøp billett her (billetter kan også kjøpes i skranken).

LEO Filmklubb er støttet av Bergesenstiftelsen, Sparebankstiftelsen og Kulturrådet.

Er du mellom 13 og 18 og lager film du vil vise i klubben eller har tips om en film vi bør vise - ta kontakt: leo@kunstnerneshus.no.