Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant stengt)
2020-01-Trygve-Den-veganske-tannborsten

Kortfilmprogram med Trygve Luktvasslimo

LEO Filmklubb
Fredag 24.01.20

Hjertelig velkommen til årets første filmvisning, kjære LEO-venner! Denne gangen får vi besøk av den norske filmskaperen og kunstneren Trygve Luktvasslimo. Vi skal se flere av Trygves kortfilmer, som ofte handler om barn og unge som har fått nok av de voksne - og som setter ned foten.

Etter visningen blir det en samtale mellom filmskaper Trygve og LEO-medlem Vera Moi og mulighet for alle til å stille spørsmål. Servering av gratis pizza i restauranten etterpå. Håper vi sees!

Program

18:00 Filmprogram:

Leirdue (9 min, 2018)

Klipp fra trilogien Et liv uten ekko

Den veganske tannbørsten (2019, 37 min)

19:00 Samtale med regissør Trygve Luktvasslimo

19:30 Gratis pizza i restauranten

Om filmene

Om Den veganske tannbørsten:

Idet luksusleilighetsskipet The World seiler forbi Lofoten, kaprer klimarevolusjonære Amelia (14) og Steven (12) fartøyet, som en del av deres plan om å eliminere samfunnets verste fiende: likegyldige voksne. I Den veganske tannbørsten får de etterhvert så velkjente argumentene fra klimadebatten en hul klang og en bitter ettersmak. CO2-utopikere, religiøse, skeptikere og fornektere, krigere og økoliberale – alle står i fare for å ende opp på havets bunn når barna tar over The World. 37 min, med original musikk av Gunnar Idenstam.

Om trilogien Et liv uten ekko:

Lynet har slått ned i popartisten Thor, og han har attpåtil overlevd. Basert på sin teft for spektakulære åpenbaringer, bestemmer Thor seg for å vri og vrenge all dramatikk og imagebyggende effekt ut av denne nær-døden-opplevelsen. Samtidig har familie og venner fått nok av popstjernas galopperende selvopptatthet, og de spør: hvem var den Thor som ble gjenfødt på den rykende branntomta etter tordenskrallet hadde stilnet? Trilogien består av Closer to More (2016), An Emotional Sherpa (2015) og A More Robust Sense of Identity (2014).

Om Leirdue:

Da skipet Hurtigruten sank til bunns, "Nord-Norges Titanic", fantes det bare én eneste overlevende. I Leirdue er denne unge Azaar (Benjamin Hov Golas) invitert med sin mirakuløse lidelseshistorie til å opptre i et klassisk lenestolsintervju hos TV-personligheten Synne (spilt av varaordfører i Bodø, Synne Høyforsslett Bjørbæk). De to skuespillerne formidler et anspent og høyspent drama. Med filmmusikk av regissørens to katter!

Om regissøren

Trygve Luktvasslimo (1978) er kunstner bosatt på Valberg i Lofoten hvor han holder på med sin sjette film. Han skriver manus og regisserer, noen ganger lager han musikk og syr kostymer, og han spiller ofte i egne filmer. Arbeidene hans er både alvor og komedie, og tar for seg aktuelle spørsmål på en forfriskende måte.

Om LEO Filmklubb

LEO Filmklubb viser håndplukkede filmer siste lørdag hver måned for filminteresserte mellom 13 og 18 år. Er du over 18? Ta med deg en i målgruppen og kom inn gratis!

For å se film på LEO Filmklubb må du være medlem: Medlemskap for vårsemesteret koster 25,- .

I tillegg koster hvert arrangement 50,-.

Både medlemskap og billett kan kjøpes i billettskranken eller her.

LEO Filmklubb er støttet av Bergesenstiftelsen, Sparebankstiftelsen og Kulturrådet.

Er du mellom 13 og 18 og lager film du vil vise i klubben eller har tips om en film vi bør vise - ta kontakt: leo@kunstnerneshus.no.

Se også