We want to use cookies that improve your experience on our site, help us analyze site performance and usage, and enable us to show relevant marketing content.

Open today 11-17 (Restaurant 12-20)

LEO Filmklubb med besøk av Greg Pope

Saturday 27.04.19
Gallivant

Velkommen til ny utgave av LEO Filmklubb! Lørdag 27. april er vi så heldige å få besøk av filmskaper og kunstner Greg Pope som skal snakke og vise film.

Om Greg Pope

Greg Pope er kunstner og filmskaper fra London. Han er basert i Oslo og har siden 1996 jobbet med videoinstallasjon, film og performance. Pope har også jobbet som kinomaskinist på Cinemateket der han nå også lager programserien The Dream that Kicks der han viser kunstfilm, avantgarde film og videkunst.Greg Pope om «Gallivant»:

Ordet «gallivant» betyr å reise bekymringsløst fra sted til sted… så det er definitivt ikke en jobbreise, mer en feriereise uten planer!

I denne filmen reiser filmskaper Andrew Kotting rundt kysten av Storbrittania med sin bestemor Gladys på 85 år, og sin datter Eden på 8 år. Gladys er fra East End, en ekte «cockney» fra London. Eden er funksjonshemmet og har Joubert’s Syndrom - en veldig sjelden sykdom som gjør at hun kun kan kommunisere gjennom tegnspråk.

Jeg valgte denne filmen fordi den fanger en energi, nostalgi, humor og en lekenhet som har noe med det britiske å gjøre, men også med det å leve i øyeblikket. Den omfavner alle særegenheter uten fordommer - den er sjarmerende, eksperimentell, veldig morsom og noen ganger trist. Filmen handler også om dialog mellom generasjoner og om hva det betyr å være gammel eller funksjonshemmet. Og så har vi filmskaperen, Andrew Kotting, som kjører dette halvgale og improviserte prosjektet helt ut på kanten og noen ganger over den!