Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)

Lanserer programserie dedikert til ny og banebrytende arabisk film

Kunstnernes Hus Kino har gleden av å lansere en ny programserie dedikert til ny og banebrytende arabisk film. Serien Suspended Presents, Stolen Futures: Sci-Fi, Humor and Nostalgia in New Arab Cinema består av fem arrangementer og er presentert over en periode fra oktober 2022 til februar 2023 med filmvisninger og samtaler med gjestende filmskapere og forskere.

MAIN IMAGE Suspended presents

Mer enn et tiår har gått siden den arabiske våren, en serie regjeringskritiske og folkelige opprør som begynte i Tunisia og spredte seg over store deler av den arabiske verden tidlig på 2010-tallet. Mens noen av regimets herskere ble styrtet i Tunisia, Egypt, Libya og Jemen, klorte andre ledere seg fast i sine posisjoner, noe som flere steder førte til krig mot egen befolkning. I de landene der opprørerne lykkes i å styrte sine ledere, har likevel år med politisk undertrykkelse hindret en sterk opposisjon å vinne fram, og maktvakuumet har raskt blitt erstattet av like autoritære regimer.

Til tross for dette dystre bakteppet, har den arabiske verden, fra Marokko til Bahrain, vært vitne til en svært vital og nyskapende kunst- og filmproduksjon der nye og revitaliserte fortellermåter har florert. Denne programserien ser på noen av tendensene: oppblomstringen av personlige dokumentarfilmer som kontemplerer landskap som respons på nyansering av generaliserende mediedekning av borgerkrigene i Libanon, nye og innovative former for science-fiction, humor og mørk komedie i palestinsk film etter den skuffende Osloavtalen, nyvinninger av neo-noir-sjangeren i tunisisk film og den utbredte tilstedeværelsen av nostalgi, som hos den libanesiske filmpionéren Mohamad Soueid.

Programserien er kuratert av filmskaper Mira Adoumier og programsjef ved KH Kino Silja Espolin Johnson og er støttet av Norsk filminstitutt.

Suspended Presents, Stolen Futures Se alle