Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Om Kunstnernes Hus

KH_2017_06_exterior_Web Res-01

Kunstnernes Hus er et av Norges viktigste visningssteder for og formidlere av samtidskunst. Siden det åpnet i 1930 har Kunstnernes Hus presentert store internasjonale utstillinger og norske satsninger. Institusjonen er eid av Stiftelsen Kunstnernes Hus, en uavhengig kunstnerstyrt stiftelse opprettet av norske kunstnere i 1930. Vi er en myldrende arena for kunst og kultur med utstillinger, omvisninger, kinoprogram og arrangementer.

KH 2017 06 inv Web Res 2
Den ikonsike trappeoppgangen med et takmaleri av den norske maleren Per Krohg, utført i 1932.

Bygget ble tegnet av arkitektene Gudolf Blakstad og Herman Munthe-Kaas og er et av de fremste eksemplene på møtepunktet mellom nyklassisisme og funksjonalisme i Norge.

Modell av Kunstnernes Hus
Modell av Kunstnernes Hus

Som en bevisst samfunnsaktør har vi ansvar for å verne om kunstnerisk ytringsfrihet og kunstens plass i offentligheten. Med utstillinger, film, samtaler, omvisninger, konserter og seminarer er vi en myldrende storstue for kunst og kultur.

KH J Hrncirova Høst 2649
Åpning av Høstutstillingen 2021

Kunstnernes Hus Kino ble opprettet i 2016 i samarbeid med Atelier Oslo arkitekter. I kinoen vises et bredt spekter av kunstfilm i vid forstand: nyere spillefilmer, sjangerutfordrende dokumentarer og filmer laget av både norske og internasjonale billedkunstnere. Salen er en betydelig del av Kunstnernes Hus' satsning på å skape en levende arena for kunstnerisk tverrfaglig aktivitet, samtaler og debatt.

Kunstnernes Hus JK Agenda 1388
Kinosalen er tegnet av Atelier Oslo

Dette er Kunstnernes Hus

Dette er Kunstnernes Hus | This is Kunstnernes Hus

Klikk deg inn på sidene nedenfor for å bli bedre kjent med huset, vår historie og våre satsninger.