Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Errans & one sea, 10 seas

Mira Adoumier og Nour Ouayda i samtale
Onsdag 26.10.22
Errans Still 13

Velkommen til dobbelvisning av Errans av Mira Adoumier og one sea, 10 seas av Nour Ouayda - to personlige dokumentarfilmer der havet og kystlandskapet rundt Beirut spiller en nøkkelrolle i tilnærmingen til et hjem overeksponert i media på grunn av borgerkrigene.

Errans
er et lydmessig og visuelt slående essay, en collage av bilder og stemmer som forsøker å fremkalle eksiltilværelsen filmskaperen vokste opp i. I one sea, 10 seas undersøker tre fiktive kvinner dokumentarisk materiale fra Middelhavet på leting etter spor av mennesker. De to filmene uttrykker et behov for å visualisere individuelle erfaringer og drømmer når internasjonal pressedekning har kontroll på bildeproduksjonen og skaper endimensjonale portretter av et sted.

Etter visningen blir det en samtale (på engelsk) mellom filmskaperne og programsjef for Kunstnernes Hus Kino, Silja Espolin Johnson. Visningen er del av programserien Suspended Presents, Stolen Futures: Sci-Fi, Humor and Nostalgia in New Arab Cinema - en serie laget i samarbeid med filmskaper Mira Adoumier og generøst støttet av Norsk Filminstitutt.

Om filmene

one sea, 10 seas

Libanon | 2019 | 42 min | regi: Nour Ouayda | språk og tekst: arabisk og engelsk

Åtte videobånd fra 2014 til 2018 inneholder opptak fra Middelhavet, nærmere bestemt en liten del av kysten rundt Beirut. Tre kvinner undersøker opptakene bestående av bilder og lyd, og leter etter spor av det de kaller «apparitions», spøkelsesaktige bilder av mennesker.

One sea 10 seas poster lower

Errans

Libanon | 2020 | 67 min | regi: Mira Adoumier | språk: fransk med engelske tekster

En kvinne kommer til Libanon for å lete etter en savnet mann hun møtte på Island for mange år siden. Gjennom stemmen hennes legger vi ut på en reise gjennom et landskap som fortsatt bærer spor av vold fra gamle konflikter som fortsatt pågår: et område der myter og menneskeskapte sivilisasjoner eksisterer i parallelle rom. En vedvarende lyd av sirener som kommer fra havet trekker henne mot sør, og mot jordens mytiske sentrum.

Errans
er et lydmessig og visuelt slående essay, en collage av bilder og stemmer som forsøker å fremkalle eksiltilværelsen filmskaperen vokste opp i, og den fremmedgjøringen som følger med.

Errans Still 7

I samtale

Nour Ouayda er filmskaper, filmkritiker og kurator. I hennes filmer og videoer eksperimenterer hun med ulike former for kombinasjon av skjønnlitterær tekst og film. Hun er nestleder i Metropolis Cinema Association i Beirut, hvor hun også leder Cinematheque Beirut. Hun er også medredaktør av det Montreal-baserte nettfilmtidsskriftet Hors Champ og av The Camelia Committee sammen med Carine Doumit og Mira Adoumier.

Mira Adoumier er en libanesisk og fransk filmskaper bosatt i Oslo. Hun har bakgrunn innen psykologi, filosofi og biologi, samt filmproduksjon ved Mel Hoppenheim School of Cinema (Concordia University, Montreal). Gjennom kontemplativ kortfilm og essayfilm utforsker hun karakterer som lever mellom kulturer og steder. Hennes første spillefilm Errans hadde premiere på CPH:DOX 2020 i next:wave-konkurransen. Hun er også en del av The Camelia Committee, et kollektiv som utforsker nye og hybride måter å lage film på.

Se også