Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 12-17 (Restaurant 11-22)
FIX ME Image 1

Latter og kollektive traumer: Humor i palestinsk film

Raed Andoni i samtale med Mira Adoumier
Onsdag 11.01.23

Velkommen til en ny utgave av programserien Suspended Presents, Stolen Futures: Sci-Fi, Humor and Nostalgia in New Arab Cinema. Denne utgaven handler om mørk humor i palestinsk film, om humor som overlevelsesstrategi og motstandsmiddel mot undertrykkelse.

Filmvisningen følges av en samtale mellom filmskaperne Raed Andoni og Mira Adoumier.

Program

20 Handshakes for Peace

2013 | Tyskland, Palestina | regi: Mahdi Fleifel | 3 min | språk: engelsk

13. september 1993: Yasser Arafat, Yitzhak Rabin og Bill Clintons håndhilser på plenen foran Det hvite hus etter å ha signert Oslo-avtalen. Et historisk øyeblikk, gjentatt 20 ganger. Farget av utallige knuste forhåpninger og med en voice-over av den intellektuelle Edward Said, som uttrykker sitt sinne over avtalen.

I Signed the Petition

2018 | Tyskland, Sveits, Storbritannia | regi: Mahdi Fleifel | 10 min | språk: engelsk med engelske tekster

Den tragikomiske tonen i en telefonsamtale mellom regissør Mahdi Fleifel og en venn i kortfilmen I Signed the Petition (2018, 10 min) kaster lys over en tilsynelatende nevrotisk tilstand som følge av å ha offentlig støttet kulturell boikott av Israel.

Fix Me

2009 | Palestina, Frankrike | regi: Raed Andoni | 1t 38 min | språk: arabisk med engelske tekster

I den briljante Fix Me vender regissør Raed Andoni kamera mot seg selv for å finne roten til sin langvarige hodepine. Gjennom filosofiske og vittige samtaler med psykolog, venner og familie gir han et levende bilde av absurditetene og stressnivået knyttet til å leve under okkupasjon.

Om filmskaperne

Raed Andoni ( f. 1967) er en palestinsk filmskaper og produsent med base i Paris som har jobbet med uavhengig film siden 1997. Han var med å grunnlegge Dar Films, et produksjonsselskap basert i Ramallah. I 2008 var han med på å grunnlegge Les Films de Zayna, et Paris-basert produksjonsselskap. Hans første spillefilm som regissør Improvisation (2006) har blitt vist på ulike internasjonale festivaler. Fix Me (2010), hadde premiere på Sundance Film Festival i 2010 og har vunnet flere priser på internasjonale og arabiske filmfestivaler. Ghost Hunting (2017) hadde premiere på Berlin International Film Festival 2017, og vant prisen for beste dokumentar og publikumsprisen.

Mahdi Fleifel (f. 1979) er en dansk filmskaper av palestinsk opprinnelse. Han ble født i Dubai og vokste opp i flyktningleiren Ain El-Helweh i Libanon og senere i forstedene til Helsingør, Danmark. Han begynte å lage film i en tidlig alder, en hobby han plukket opp fra farens besettelse av videokameraer. Fleifel studerte ved NFTS (National Film and Television School) i England under regissørene Udayan Prasad, Ian Sellar og Stephen Frears. Hans første kortfilm, Arafat & I (2008), ble vist på flere internasjonale festivaler og vant priser i Romania, Italia og Tsjekkia. I 2010 opprettet Fleifel og den irske produsenten Patrick Campbell det London-baserte produksjonsselskapet Nakba FilmWorks.

Suspended Presents, Stolen Futures

Programserien Suspended Presents, Stolen Futures: Sci-Fi, Humor and Nostalgia in New Arab Cinema er kuratert av filmskaper Mira Adoumier og programsjef ved Kunstnernes Hus Kino Silja Espolin Johnson, og støttet av Norsk Filminstitutt.

Klikk her for å lese mer

Screenshot 2023 01 03 at 11 05 11
FIX ME Image 2
20 Handshakes for Peace still 2

Se også