Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-18 (Restaurant 11-22)
Verdens Verste Menneske bilde 1

Verdens verste menneske

av Joachim Trier
Onsdag 20.10.21

En dramakomedie om kjærlighet i vår tid. Om å ha alle muligheter i livet, men fortsatt føle seg som verdens verste menneske. Filmen hadde verdenspremiere på Filmfestivalen i Cannes, der den deltok i hovedkonkurransen og Renate Reinsve vant prisen for beste skuespiller.

Om filmen

Julie (Renate Reinsve) er snart 30 år, hun har mange talenter, men få resultater og føler seg mer og mer som en birolle i sitt eget liv. Kjæresten hennes, Aksel (Anders Danielsen Lie) – litt eldre, og en suksessfull tegneserieskaper – vil at de skal stifte familie, men Julie holder igjen. En kveld sniker hun seg inn på en fest hvor hun treffer en ung og sjarmerende fyr (Herbert Nordrum). Snart har hun forlatt Aksel og kastet seg inn i nok et forhold. Julie kjemper for å holde alle dører åpne, men finner snart ut at noen livsvalg allerede ligger bak henne.

Om filmskaperen

Joachim Trier kommer fra en familie med filmarbeidere og er en av Norges mest internasjonalt anerkjente regissører. Trier spillefilm-debuterte med filmen Reprise (2006), som også ble et internasjonalt gjennombrudd for ham. Regissøren er kjent for sitt elegante visuelle uttrykk med fransk nybølge, regissører som Alain Resnais og eksistensialisme som tydelige inspirasjonskilder.

Se også