Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)

Fulltegnet! Skrivekunstkurs med Aina Villanger

15.10.20 – 05.11.20
Aina Villager

Jobber du med tekst i kulturnæringen og trenger ideer og innspill, er du en kunstner og må til tider sette ord på egen kunst, har du ønske om å uttrykke deg friere i den åpne kunstdebatten eller utvikle deg i nye retninger? Da er dette skrivekunst-kurset med poet og forfatter Aina Villanger for deg!

Kurset er det samme som ble gjennomført i mai og juni i år. Suksessen ble et faktum og vi setter derfor opp to nye kursserier.

Tidspunkt

Skrivekunst-kurset holdes fire torsdager i oktober og november 2020 samt fire torsdager i februar og mars 2021.

KURS 1: 15.10. kl. 18-20 | 22.10. kl. 18-20 | 29.10. kl. 18-20 | 05.11. kl. 18-20

KURS 2: 11.02. kl. 18-20 | 18.02. kl. 18-20 | 04.03. kl. 18-20 | 11.03. kl. 18-20

Påmelding og avgift

Kursavgiften er 950 kr. Send påmelding til: hanne@kunstnerneshus.no

Påmelding bekreftes med innbetaling via Vipps til Kunstnernes Hus #563558, senest 1 uke før kursstart.

Om kurset

Dette kurset er for alle som ønsker innføring og økt innsikt i grenseoverskridende skrivekunst til bruk innen nær sagt alle tekstgenre; fra kortere tekster og sosiale medier, Haikudikt, leserinnlegg, essay, artikler til romaner. Kurset er for et voksent publikum med ønske om å fordype seg i kunst og uttrykke seg gjennom tekst.

Skrivekunst-kurset inkluderer fire ukentlige samlinger i webinar – nettbasert seminar over den digitale plattformen ZOOM som deltakerne laster ned uten kostnad samt individuell veiledning i video-samtale eller på e-post.

I webinaret vil deltakerne lese og diskutere tekster om ulike innganger til det å skrive om kunst, samt gjennomføre skriveøvelser i dialog med kursholder Aina Villanger.

I tillegg tilbyr Villanger individuell oppfølging med inntil to tilbakemeldinger og kommentarer på et lenger tekstarbeid som deltakerne jobber med utenom samlingene.

Skrivekunst-kurset består totalt av 8 timer undervisning fordelt over fire samlinger, pluss to individuelle tilbakemeldinger. Kurset har plass til 8 deltakere.

Om kursholderen

Kursholder er poet og forfatter Aina Villanger. Hun har gitt ut to diktsamlinger og et prosaverk, Baugeids bok (2017), som hun mottok Tanum kvinnestipend for. Villanger ble tildelt Stig Sæterbakkens minnepris i 2019. Hun har tidligere gjennomført skrivekurs for både voksne og ungdommer på Kunstnernes Hus.

Hvordan skrive om kunst?

Parallelt med de begge skrivekunstkursene re-publiserer vi foredragsrekken «Hvordan skrive om kunst?» hvor hver periode utøkes med én ny foredragsholder. Totalt vil foredragsrekken vokse til en serie med seks kunstskribenter som deler sine erfaringer og kunnskap om hvordan skrive om kunst.

Foredragene vil publiseres på Kunstnernes Hus' nettsider og Facebook-side i perioden skrivekunst-kurset pågår. Foredragsrekken er åpen og gratis tilgjengelig for alle i inntil to uker etter siste foredrag blir publisert!

  • Tirsdag 13. Okt: Grace Tabea Tenga
    Skribent, kritiker og danser som blant annet skriver for Scenekunst, Norsk Shakespeare tidsskrift, Ballade.no og Subjekt.no, i all hovedsak fra et postkolonialt og feministisk perspektiv.

Se også