Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant stengt)
Foredragsrekke Johanne Nordby Werno

Johanne Nordby Wernø: Hvordan skrive om kunst?

17.11.20 – 24.11.20

I foredragsrekken "Hvordan skrive om kunst?" deler kurator, skribent og kritiker Johanne Nordby Wernø erfaringer og kunnskap om hvordan skrive om kunst. Foredragsrekken er for alle som ønsker å fordype seg i kunst og uttrykke seg gjennom tekst. Enten du jobber med tekst i kulturnæringen, er en kunstner som til tider må sette ord på egen kunst, har et ønske om å uttrykke deg friere i den åpne kunstdebatten eller utvikle deg i nye retninger, er dette foredraget for deg.

«Hvordan skrive om kunst?» er et gratis, digitalt tilbud der fem erfarne kunstskribenter deler erfaringer og kunnskap om hvordan skrive om kunst. Foredragene publiseres hver tirsdag klokken 16:00 og er åpne og tilgjengelig for alle. Ingen påmelding. Fri entré.

Om foredrags-holderen

Johanne Nordby Wernø (f. 1980) er kurator, skribent og kritiker. I 2019 startet hun St. Hans, Norges første kommunikasjonsbyrå for det visuelle kunstfeltet, som for tiden jobber med blant andre Kunsthall Trondheim, Einar Granum Kunstfagskole, Norwegian Crafts, Norsk Kulturråd, Fotogalleriet og prosjektet Pauseromsplakater.

Hun har skrevet i norsk og internasjonal dags- og fagpresse, både journalistisk og som kritiker, i tjue år. Tekstene hennes har vært publisert blant annet i Morgenbladet, Dagbladet, Vinduet, Billedkunst, Kunstkritikk, Klassekampen, Dagens Næringsliv/D2, Natt & Dag, Artforum (USA), Even Magazine (USA) og ArtReview (Storbritannia). Fra 2013 til 2016 var hun daglig leder og kurator for Unge Kunstneres Samfund (UKS). Hun har også blant annet frilanset som kurator, gjestelærer, redaktør, foredragsholder og debattmoderator, vært vikarierende kulturattaché for Utenriksdepartementet i New York, og sittet i redaktørposisjoner i det nordiske kunsttidsskriftet Kunstkritikk. Hun er styremedlem i Praksis Oslo og sitter i ekspertgruppen for mobilitetsprogrammet til Nordisk Kulturkontakt.

Etter en BA i estetisk teori ved Universitetet i Oslo (2006) tok hun sin MFA i kritikk og kuratering ved Konstfack i Stockholm (2009).

Om foredrags-rekken

Foredragsrekken «Hvordan skrive om kunst?» publiseres hver tirsdag klokken 16:00 som et frittstående tilbud og parallelt med skrivekunstkurset «Hvordan skrive om kunst?».

Foredragene ligger ute på vår nettside til og med 24. november.

  • Tirsdag 13. Okt: Grace Tabea Tenga
    Skribent, kritiker og danser som blant annet skriver for Scenekunst, Norsk Shakespeare tidsskrift, Ballade.no og Subjekt.no, i all hovedsak fra et postkolonialt og feministisk perspektiv.

Se også