Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant stengt)
Inger Wold Lund

Inger Wold Lund: Hvordan skrive om kunst?

10.11.20 – 24.11.20

I foredragsrekken "Hvordan skrive om kunst?" deler billedkunstner, forfatter og skribent Inger Wold Lund erfaringer og kunnskap om hvordan skrive om kunst. Foredragsrekken er for alle som ønsker å fordype seg i kunst og uttrykke seg gjennom tekst. Enten du jobber med tekst i kulturnæringen, er en kunstner som til tider må sette ord på egen kunst, har et ønske om å uttrykke deg friere i den åpne kunstdebatten eller utvikle deg i nye retninger, er dette foredraget for deg.

«Hvordan skrive om kunst?» er et gratis, digitalt tilbud der fem erfarne kunstskribenter deler erfaringer og kunnskap om hvordan skrive om kunst. Foredragene publiseres hver tirsdag klokken 16:00 og er åpne og tilgjengelig for alle.

Om foredrags-holderen

Inger Wold Lund (f. 1983, Bergen) er billedkunstner, forfatter og skribent, bosatt i Berlin. Lund er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, Konstfack i Stockholm og Staatliche Hochschule für Bildende Künste – Städelschule i Frankfurt am Main. Hun har gitt ut bøker på Cappelen Damm og Flamme forlag, samt et utvalg tekster på Ugly Duckling Presse i New York. Som kritiker har hun skrevet for blant annet Kunstkritikk og Billedkunst. De skjønnlitterære tekstene hennes har blitt oversatt til dansk, fransk og tysk. Lund har de siste årene deltatt på utstillinger og gjort lesninger ved blant annet Kunsthal Aarhus, Biennalen for ung kunst i Moskva, Atonal og Poesifestivalen i Berlin og Norsk Skulpturbiennale i Oslo. 

Om foredrags-rekken

Foredragsrekken «Hvordan skrive om kunst?» publiseres hver tirsdag klokken 16:00 som et frittstående tilbud og parallelt med skrivekunstkurset «Hvordan skrive om kunst?».

Foredragene ligger ute på vår nettside til og med 24. november.

  • Tirsdag 13. Okt: Grace Tabea Tenga
    Skribent, kritiker og danser som blant annet skriver for Scenekunst, Norsk Shakespeare tidsskrift, Ballade.no og Subjekt.no, i all hovedsak fra et postkolonialt og feministisk perspektiv.

Foto: Heidi Furre / Flamme Forlag

Se også