Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-20 (Restaurant 11-21)
Foredragsrekke Andreas Breivik

Andreas Breivik: Hvordan skrive om kunst?

17.11.20 – 24.11.20

I foredragsrekken "Hvordan skrive om kunst?" deler skribent og kunstkritiker Andreas Breivik erfaringer og kunnskap om hvordan skrive om kunst. Foredragsrekken er for alle som ønsker å fordype seg i kunst og uttrykke seg gjennom tekst. Enten du jobber med tekst i kulturnæringen, er en kunstner som til tider må sette ord på egen kunst, har et ønske om å uttrykke deg friere i den åpne kunstdebatten eller utvikle deg i nye retninger, er dette foredraget for deg.

«Hvordan skrive om kunst?» er et gratis, digitalt tilbud der fem erfarne kunstskribenter deler erfaringer og kunnskap om hvordan skrive om kunst. Foredragene publiseres hver tirsdag klokken 16:00 og er åpne og tilgjengelig for alle. Ingen påmelding. Fri entré.

Om foredrags-holderen

Andreas Breivik (f. 1989) har studert litteratur og estetikk ved Universitetet i Oslo og University of California i San Diego. Siden 2016 lager han magasinet “Vi ser på kunst”, sammen med billedkunstner Victoria Duffee. De har gitt ut to publikasjoner, laget talk show og kunstkritikk i samtaleform på nett. I tillegg skriver han for kunstkritikk.no og er tillitsvalgt i Norsk Kritikerlag. Breivik sto også bak «It is better», en queer lesegruppe for unge på Deichman bibliotek i 2016, samme år var han også redaktør i Litteratur på Blå. For tiden studerer han til en mastergrad i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo.

Om foredrags-rekken

Foredragsrekken «Hvordan skrive om kunst?» publiseres hver tirsdag klokken 16:00 som et frittstående tilbud og parallelt med skrivekunstkurset «Hvordan skrive om kunst?».

Foredragene ligger ute på vår nettside til og med 24. november.

  • Tirsdag 13. Okt: Grace Tabea Tenga
    Skribent, kritiker og danser som blant annet skriver for Scenekunst, Norsk Shakespeare tidsskrift, Ballade.no og Subjekt.no, i all hovedsak fra et postkolonialt og feministisk perspektiv.

Se også