Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Blikkåpner Oslo

Blikkåpnerne gruppebilde

Blikkåpner Oslo er et samarbeid mellom Astrup Fearnley Museet, Kunstnernes Hus og Unge Kunstneres Samfund, hvor vi satser på kunstformidling av og for ungdom. Ungdommene som er engasjert som Blikkåpnere bruker sine egne erfaringer og interesser som utgangspunkt for å formidle kunst til andre unge.

Sjekk Blikkåpnernes nettside her!

Png former 02

Om prosjektet

Gjennom prosjektet har 15 ungdommer mellom 16 og 19 år fått betalt deltidsjobb, ca. fire timer per uke, fordelt mellom de tre institusjonene i ett år. Deltakerne representerer de 15 ulike bydelene i Oslo og skal samarbeide om å nå ut til andre unge gjennom å lage arrangementer og innhold for ungdom.

Som Blikkåpner vil man jobbe med de ulike institusjonene og samarbeide med andre Blikkåpnere. Sammen skal det lages innhold og arrangeres eventer. Det skal kommuniseres og læres. Man blir en del av et større team, en bevegelse, der målet er å formidle kunsten til et yngre publikum.

Programmet er inspirert av Blikopeners på Stedelijk Museum i Amsterdam, og er en del av et større samarbeid mellom flere kunstinstitusjoner på Østlandet. Prosjektet finansieres med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

Følg @blikkapneroslo på Instagram for å få et ungt perspektiv på kunst og kunstinstitusjonene!

Foto Kunstnernes Hus
Foto Astrup Fearnley Museet 1
Kunstnerneshus Jan Khur Tour 9349

Støttes av