Åpne omvisninger

Opplev Kunstnernes Hus sammen med kunnskapsrike omvisere som gjør kunsten aktuell, levende og lærerik! Våre omvisninger gir både kunstfaglig og intellektuell påfyll til deg som vil lære mer om utstillingene, kunstnerne og kunstverkene som presenteres på huset.

Åpen omvisning i våre utstillinger hver søndag klokken 14:00. Vi organiserer omvisninger både på engelsk og norsk i våre skiftende utstillinger, og omvisninger med fokus på husets arkitektur og historie. Følg med på arrangement siden vår for spesiale omvisninger

Les mer om omvisere våre her.

Privat omvisninger

Private omvisninger organiseres i våre skiftende utstillinger. En privat omvisning kan kombineres med leie av rom i huset og servering i restauranten.

  • Varighet: 45 – 60 minutter.
  • Antall deltakere: Maks 30 personer per gruppe
  • Pris i åpningstiden: 850 kr per gruppe + 50 kr i entré per person.
  • Pris utenfor ordinær åpningstid 1 300 kr + 50 kr per person – opplev utstillingen eksklusivt alene uten publikum.

Ønsker du en privat omvisning? Bestill tid hos formidlingsansvarlig Nina Kaasa: nina@kunstnerneshus.no

Private omvisninger kan også bestilles på Punjabi, Urdu og Hindi.

Familie omvisninger

Utvalgte lørdager arrangerer Kunstnernes Hus familieomvisninger. Her legger vi til rette for at barn og voksne kan utforske utstillingene eller husets arkitektur i felleskap. Etter omvisningene kan både barn og voksne utfolde seg i Atelier Felix der billedkunstneren Annika Simonsson inviterer til workshops som knyttes til utstillingene. Omvisningen og verkstedet varer i til sammen to timer.

Familieomvisningene er inkludert i inngangsbilletten og er gratis for barn. For informasjon om neste familieomvisning, følg med på programmet "Barn og Familie" på nettsiden og på Facebook.

Baby omvisninger

En onsdag i løpet av samtlige utstillinger arrangerer vi babyomvisning med påfølgende verksted og samling i Atelier Felix. Babyomvisningene er lagt til rette for voksne med barn under to år. Omvisningene starter kl. 13.00 og avsluttes med at vi presenterer en verkstedoppgave i Atelier Felix. Rommet egner seg også for sosialt samvær og matpause for de minste, slik at de også kan bli bedre kjent med hverandre.

Omvisning og verksted er inkludert i inngangsbilletten, og det er ingen forhåndspåmelding. De som ønsker kan bruke vogn i omvisningen, Atelier Felix har ikke heistilknytning så da foreslår vi å ta barnet på armen eller i bæresele. Vi legger også ut matter som barna kan ligge/krabbe på i Atelier Felix. Følg med på programmet "Barn og Familie" på nettsiden og på Facebook.

Senior omvisninger

Mer informasjon kommer snart.

Kunstner viser kunstner

En annen type åpne omvisninger er når vi inviterer kunstnere til å fortelle om sin egen eller andres kunst i våre utstillinger ut fra sitt personlige og kunstneriske ståsted. Følg med på arrangement siden vår.

Plot/Oslo

Plot/Oslo er en kunstklubb for ungdom og unge voksne mellom 15 og 25 år som vil lære mer om samtidskunst. Tilbudet drives av et eget ungdomsråd i samarbeid med Nasjonalmuseet og Astrup Fearnley museet. Hvert semester tilbyr vi nye aktiviteter relatert til aktuell samtidskunst, som omvisninger, workshop, atelierbesøk, kunstnermøter og film. Medlemskap tegner du ved oppmøte på en av våre aktiviteter. For mer informasjon følg med på FB-siden til Plot/Oslo. Vår seneste satsning er Plot/Kunstkritikk.

Illustrasjonene / tegningene er laget av Guri Guri Henriksen. Copyright Guri Guri Henriksen, 2019