Utstillinger & performance

Ta et dykk i noen av våre utstillinger fra de siste årene eller se forestillingen som ble lagt i anledning vårt 90-årsjubileum. Vi håper du la deg inspirere og at vi kan ønske deg velkommen til en av våre utstillinger på Kunstnernes Hus!

Et dykk i Actions of Art and Solidarity

Actions of Art and Solidarity (20.01.21-21.03.21) kuratert av Office for Contemporary Art Norway (OCA), presenterer 76 verk av kunstnere, aktivister og kollektiver fra hele verden, inkludert Norge, som tar opp kulturelle og sosiopolitiske solidaritetsspørsmål i ulike kontekster fra 1950-tallet til i dag.

Klikk her for å ta et dykk i utstillingen.

For å oppleve utstillingen gjennom en virtuell vandring i 3D, klikk her.

Performance: Det er tanken som teller

1. oktober 2020 skulle Kunstnernes Hus markere sin 90-årsdag med en storstilt feiring. Alle landets kunstnere sto på invitasjonslisten. Omstendighetene i år gjorde at festen dessverre måtte utsettes. Underholdningen for kvelden, et bestillingsverk av Siri Hjorth og Sebastian Kjølaas, fikk vi gleden av å få fremført som planlagt.

Klikk her for å se forestillingen

Bak Fadlabis The Onset of Vertigo

The Onset of Vertigo er tittelen på det monumentale gulvmaleriet den norsk-sudanske kunstneren Fadlabi lagde for utstillingen Kunstnernes Hus arrangerte for å markere sin 90-årsdag (05.06.20 – 23.08.20). Fadlabi har latt seg inspirere av nitti år med kunsthistorie idet han går inn i en invertert dialog med Per Krohgs takmaleri over Kunstnernes Hus’ ikoniske trappeløp.

Klikk her for en digital omvisning av Fadlabis verk

Lær mer om Mari Slaattelid - Stempel

Mari Slaattelid har siden 1990-tallet markert seg som en av Norges mest profilerte malere, med et skarpt blikk på maleriets muligheter og grenser. Hennes separatutstilling Stempel (28.02.20 – 19.07.20)bestod av nye verk, samt enkelte innlånte arbeider.

Få en digital omvisning av utstillingen her