Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Maria Brinch: INYA LAKE

Entrée ved Kunstnernes Hus
21.06.19 – 28.07.19
Bilde-til-nett-2

Entrée er stolte av å presentere separatutstillingen INYA LAKE av Maria Brinch ved Kunstnernes Hus. Utstillingen åpner fredag 21.juni kl.19.00 og sammenfaller med Kunstnernes Hus sin sommerfest som fortsetter utover kvelden på årets lengste dag. Til utstillingen har Bendik Baksaas og Maria Brinch laget et musikkalbum ved samme navn, som utgis samme dag og urfremføres på åpningskvelden.

4_Maria-Brinch
2_Maria-Brinch
1_Maria-Brinch
5_Maria-Brinch
3_Maria-Brinch
10_Maria-Brinch

INYA LAKE består utelukkende av nye arbeider der Brinch kombinerer fotografi og maleri i collage veggtepper som hun videre kobler til skulpturelle former i furu og smijern. Det fotografiske aspektet består av spontane mobiltelefonbilder fra hverdagslivet og iscenesatte tablåer, og skildrer både hennes og vår samtids digitale oppsamling av levd liv. Kunstnerhverdagen i atelieret kommer flere steder til syne, og arbeidene referer slik også sin egen tilblivelse. Brinch kobler tekstilens materielle funksjon med dens emosjonelle dimensjon, med referanser til klassiske prydtekstiler, klesvask i bybildet og til dekorative smijernsporters territoriale bruk.

Maria Brinch (f. 1984) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og School of Visual Arts i New York. Hennes praksis tar opp i seg det sosiale aspektet ved håndverket, der utveksling av tradisjonskunnskap er en plattform for personlige fortellinger og politiske erfaringer på tvers av kulturer, ressurser og forutsetninger. De siste årene har Brinch samarbeidet med kunstnere i Yangon i Myanmar og Kampala i Uganda, hvor hun er engasjert i kvinnelige kunstnerskap. Arbeidene hennes har tidligere blitt vist ved Kunstnerforbundet (Oslo), Galleri LNM (Oslo), Myanmart Gallery (Yangon i Myanmar), HOT Sculpture Garden (Kampala i Uganda) og NADA Art Fair (New York). I juli åpner hun utstilling sammen med skulptør Lilian Nabulime ved Makerere Art Gallery i Kampala – en utstilling som deretter reiser til Entrée i 2020.

Bendik Baksaas er elektronisk musiker, komponist og DJ. Baksaas arbeider med minimalisme, techno og folkemusikk, og har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole

Entrée er et kunstnerstyrt visningssted i Bergen som siden oppstart i 2009 har vært et springbrett for kunstnere i etableringsfasen til videre utstillinger i inn- og utland. Som et sentralt visningssted på Bergens kunstscene, co-kuraterte Entrée allerede i 2010 utstillingen BGO1 ved Kunstmuseene i Bergen, og har siden initiert samarbeider med flere institusjoner i inn- og utland. Entrée har jobbet med nyproduksjoner av verk til i hovedsak separatutstillinger, men også gruppeutstillinger og kunst i offentlig rom. De senere årene har programmet utviklet seg til å inkludere mer etablerte kunstnere og blir stadig mer internasjonalt rettet.

Kunstnernes Hus startet i januar 2019 en plattform for kunstnerdrevne initiativer i den nyoppussede utstillingssalen i første etasje. Med generøs støtte fra Kulturrådet og Musikkutstyrsordningen har utstillingssalen blitt oppgradert og akustisk tilrettelagt for å møte et bredere spekter av uttrykk som lydkunst, performance, konserter og videokunst, i tillegg til visuell kunst. Gjestespillene ser vi dermed i sammenheng med vår flerårige utbedring av huset og er et videre steg for å nå et bredere nedslagsfelt med flere samarbeider og arrangementer for publikum.

Se også