Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant stengt)

Gjestespill plattform

Kunstnernes Hus starter fra januar 2019 en ny plattform for kunstnerdrevne initiativer i vår oppussede utstillingssal i første etasje.

Kunstnernes Hus er initiert, reist og drevet av kunstnerne selv, og har siden åpningen i 1930 vært et åpent og inkluderende hus for samarbeid med en rekke ulike aktører. Statens Kunstakademi og Høstutstillingen (NBK) har vært viktige samarbeidspartnere siden starten, og opp gjennom årene har flere kunstnerdrevne aktører drevet utstillingsvirksomhet på huset, blant annet Unge Kunstneres Samfund (UKS) i 2017. Det er i denne ånden Kunstnernes Hus nå åpner dørene for flere eksterne aktører, med satsninger på henholdsvis kunstnerdrevne visningssteder, freelance kuratorer og konserter.

Med generøs støtte fra Kulturrådet og Musikkutstyrsordningen har nå utstillingssalen i første etasje blitt oppgradert og akustisk tilrettelagt for å møte et bredere spekter av uttrykk som lydkunst, performance, konserter og videokunst, i tillegg til visuell kunst. Gjestespillene ser vi dermed i sammenheng med vår flerårige utbedring av huset og er et videre steg for å nå et bredere nedslagsfelt.

Programmet starter med det kunstnerdrevne stedet Destiny’s Atelier, drevet av kunstnerne Emilie de Rohan Birkeland, Ray Hegelbach, Nora Joung og Melanie Kitti. Deretter følger Karmaklubb* (mars 2019), 1857 (april 2019), Entrée (sommer 2019) og Guttormgårds Arkiv/Bleiker Gamle Meieri (høst 2019).

Utforsk