Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-21)

Kim Hiorthøy

Hullet i veggen
Kim Hiorthøy promo IMG 2947

Kunstnernes Hus har gleden av å invitere til Kim Hiorthøys separatutstilling Hullet i veggen. Utstillingen presenteres i en av overlyssalene og samtidig som Ragna Bleys utstilling Stranger’s Eye.

"I have several times tried to think of an apartment in which there would be a useless room, absolutely and intentionally useless. It wouldn’t be a junkroom, it wouldn’t be an extra bedroom, or a corridor, or a cubby-hole, or a corner. It would be a functionless space. It would serve for nothing, relate to nothing."

— George Perec, The Apartment


"Why doesn’t Sancho also fight the giant?", asks the boy.
"Because Sancho knows the giant is really a windmill, and you can't fight against a windmill. A windmill is not a living thing."
"He's not a windmill, he's a giant! He’s only a windmill in the picture."

— J. M. Coetzee, The Childhood of Jesus

Om utstillingen

Kim Hiorthøy har en bred tverrfaglig tilnærming til kunstnerisk arbeid og er aktiv som billedkunstner, koreograf, fotograf, grafisk designer, forfatter og filmskaper. Til denne utstillingen har han skapt et stedsspesifikt totalverk bestående av frittstående strukturer som publikum kan bevege seg gjennom, og på. Det er et verk som oppfordrer til utforskning, hvor publikums måte å bevege seg i og omkring verket også åpner for en ny opplevelse av Kunstnernes Hus' arkitektur. Strukturene inneholder kunstnerens egne tegninger og innbyr til en vandring i et rom som også er et fiksjonsrom.

Utstillingen følges av en publikasjon som inneholder en samtale mellom Kim Hiorthøy og filmskaper og forfatter Dag Johan Haugerud.

Hullet i veggen er en utstilling med hus eller modeller av hus. Det er også tegninger, med hus eller modeller av hus, og hus eller modeller av hus, med tegninger. Hullet i veggen er en utstilling om å bygge noe og om å prøve å slippe unna, og om å prøve å slippe unna ved å bygge noe.

Kim Hiorthøy

Om kunstneren

Kim Hiorthøy (f. 1973) er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, Det Kgl. Danske Kunstakademi, School of Visual Arts i New York og Danshögskolan i Stockholm. Han har et bredt virkefelt med lang fartstid som grafisk designer og illustratør, men har også arbeidet med musikk, tekst, scenekunst og film. I 2017 laget han spillefilmen The Rules for Everything som gikk på norske kinoer. I 2019 utgav han boken Ferdig omslag kommer snart, en samling av egne design- og illustrasjonsarbeider fra 1994-2019. I august 2022 kommer boken Knivtid på Forlaget Oktober.

Tidligere utstillinger inkluderer Bergen Kunsthall, Galleri Dropsfabrikken, 14th Vilnius Painting Triennial, Nederlands Instituut voor Mediakunst, Amsterdam, Fruitmarket Gallery, Edinburgh, Bristol's City Museum and Art Gallery, Middlesbrough Institute of Modern Art og New Jerseyy, Basel.

Se også