Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant stengt)

Foragers

Jumana Manna i samtale med Mira Adoumier
Fredag 14.10.22
Foragers JM Akkoub sale

Jumana Mannas ferske Foragers er en kompromissløs, humoristisk og stilsikker hybridfilm om konfliktene mellom israelske naturvernmyndigheter og palestinske "sankere". Med ironi og humor fanger filmen kjærligheten, kunnskapen og motstandskraften som er knyttet til tradisjonene rundt å sanke viltvoksende matplanter. Jumana Manna deltar i samtale med filmskaper Mira Adoumier etter visningen.

Velkommen!

Om filmen

Foragers følger palestinske sankere av den viltvoksende grønnsaken "akkoub" og det tradisjonsrike krydderet "zaátar" (timian) og er filmet i Golanhøydene, Galilea og Jerusalem. Sankerne blir hindret av den israelske Nature Protection Authority, som påstår at plantene er utrydningstruet. Forbudet har resultert i bøter og rettssaker for hundrevis av personer tatt i å samle plantene. For palestinere betyr lovene ytterligere fremmedgjøring fra sitt land mens israelske statsrepresentanter på sin side insisterer på sin vitenskapelige ekspertise og plikt til å beskytte. Filmen følger de omstridte plantene fra naturen til kjøkkenet og til rettssalen og stiller spørsmål på slagkraftig og poetisk vis om hvem som bestemmer hva som blir utryddet og hva som får leve videre.

I samtale

Jumana Manna (f. 1987) er billedkunstner og filmskaper. Hennes arbeid utforsker hvordan makt artikuleres i relasjoner, og fokuserer ofte på kropp og materialitet i fortellinger om nasjonalisme og stedshistorie. Manna tar for seg paradoksene ved bevaringspraksis, spesielt innenfor arkeologi, jordbruk og juss. Hun er oppvokst i Jerusalem og bor for tiden i Berlin.

Mira Adoumier (f. 1985, New York) er en libanesisk/fransk filmskaper bosatt i Amsterdam. Med bakgrunn i psykologi, filosofi og biologi, studerte hun filmproduksjon ved Mel Hoppenheim School of Cinema (Concordia University, Montreal). Gjennom sitt arbeid med fiktive kortfilmer og filmessayer utforsker hun karakterer som lever i utkanten av mellomverdener, samtidig som hun eksperimenterer med det formelle aspektet ved bildet. Hennes første spillefilm Errans hadde premiere på CPH:DOX 2020 i next:wave-konkurransen.

Ny podkast!

I den nye podkastserien Vakkert arbeid snakker filmskaper Marte Vold med åtte av sine kollegaer om hvordan de arbeider, tenker og tviler i sitt virke. Klikk her for å lytte til samtalen med Jumana Manna.

Se også