Ledig stilling: Administrativ leder

Filmbyrået Jack

24.03.21 – 24.04.21
Home to the audience

Både film- og kunstfeltet er i radikal endring på grunn av digitalisering, nye strømmetilbud og pandemi. Hva slags alternative systemer trengs for den alternative filmen i dag? Filmbyrået Jack er et nyetablert distribusjonsbyrå som ble invitert av Kunstnernes Hus Kino til å bidra med en videorefleksjon over alternative distribusjons- og produksjonsmodeller for film.

Bidragene nedenfor er del av en serie som lanseres i løpet av mars og april og munner i en panelsamtale 20. april. Mer informasjon om panelsamtalen her.

Alle bidrag er del av prosjektet Mapping Distribution: New Norwegian Initiatives som presenteres i samarbeid med On & For.

Nedenfor finner du videorefleksjoner fra tre av initiativtakerne bak Filmbyrået Jack.

Festivalprogrammerer Cato Fossum om utfordringer og muligheter i filmdistribusjon og hva den uavhengige filmen trenger:

Filmskaper Mariken Halle om inspirasjonen fra Filmskolen i Gøteborg, om selvorganisering og hvorfor hun ville etablere Jack:

Kunstner og filmskaper Knut Åsdam i samtale med litteraturforsker Louisa Olufsen Layne om «nedenfra og opp- distribusjon» og viktigheten av lidenskap og fankultur i spredning av kunst:

Om Jack

Filmbyrået Jack er et nyetablert byrå for distribusjon av film. Jack har som mål å spre filmer laget av kunstnere og andre uavhengige filmer gjennom å jobbe med et bredt spekter av visningssteder, å bidra til en mer mangfoldig samtale om film og å styrke kunstneres disposisjonsrett over eget arbeid. Initiativtakere er Lene Berg, Knut Åsdam, Marin Håskjold, Mariken Halle, Katja Eyde Jacobsen, Magnus Mork, Guro Bruusgaard og kurator Cato Fossum.

Om On & For

On & For Production and Distribution er et europeisk samarbeidsprosjekt som er utviklet for å fremme og styrke bevegelige bilder-feltet ved å skape offentlige, diskursive arrangementer og ved å støtte utvikling og gjennomføring av prosjekter med bevegelige bilder.

On & For er initiert av den kunstnerstyrte produksjons- og distribusjonsorganisasjonen Auguste Orts (BE) i samarbeid med den AMI-orienterte filmfestivalen Kaunas International Film Festival (LT), det AMI-fokuserte kunstbyrået og distributør LUX/LUX Scotland, samt det kunstnerdrevne høyere utdanningsinstituttet Nordland Kunst- og filmfagskole (NO).

On & For er muliggjort med støtte fra Creative Europe-programmet fra EU.

Les mer om Mapping Productions her.

Se også