Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

and the king said, what a FANTASTIC MACHINE

Av Axel Danielson & Maximilien Van Aertryck
24.09.23 – 15.10.23
Fantasticmachine

Filmskaperne Axel Danielson og Maximilien Van Aertryck har dykket inn i bildearkivene og laget en tidslinje, fra oppfinnelsen av fotografiet på 1800-tallet til selfie-stangens fremvekst på 2010-tallet. Denne prisvinnende filmen tar oss med på en reise gjennom 150 år med visuell kultur.

Om filmen

(Bevegelige) bilder har hatt mange funksjoner i samfunnet, som kunst, propaganda, underholdning, dokumentasjon og informasjon. the king said, what a FANTASTIC MACHINE er en sammensetning av arkiv- og funnet materiale av propagandafilmer om Vladimir Putin og Kim Jong-un, opptak bak kulissene av en gruppe ISIS-krigere i Jemen eller Eurovison song contest. Vi ser medisinske bilder som redder liv, ungdom som tester ut en camera obscura eller utfører halsbrekkende stunts på toppen verdens høyeste bygninger.

Regiduoen Danielson og Van Aertryck tar et kritisk og kjærlig blikk på motsetningene i moderne visuell kultur. Denne interessante dokumentarfilmen bruker selve mediet som den undersøker, i en selvreflekterende og svært morsom montasje. Filmskaperne retter nok en gang kameraene direkte mot samfunnet, denne gangen for å utforske, forklare og avsløre hvordan vår ukontrollerte besettelse av bilder har vokst til å endre vår menneskelige atferd.

Om filmskaperne

Axel Danielson ble født i Vittskövle, Sverige i 1976 og studerte film ved Valand-akademiet i Gøteborg. Maximilien Van Aertryck er født i Paris i 1989, og har samarbeidet med Axel Danielson som en del av det svenske produksjonsselskapet Plattform Produktion siden 2013. Duoen har laget flere kortfilmer sammen som har hatt premiere på store festivaler inkludert Cannes, Toronto, Aspen og Sundance. Filmen deres Hopptornet ble vist som en del av Berlinale Shorts 2016, vant over 30 internasjonale priser, ble nominert til en Oscar i 2017 og ble nominert til en Emmy-pris. And the king said, what a FANTASTIC MACHINE har allerede vunnet priser i Sundance og Berlin.

Se også