Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Vi lanserer kunstnerkort!
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)

Oslo kulturnatt på Kunstnernes Hus

Fredag 16.09.22
OAW Julie Hrncirova Day2 0151

Vi inviterer til kulturnatt med langåpent i Høstutstillingen, omvisninger, kunstvandring og eksperimentell film i kinoen.

Alt er gratis fra kl. 18!

Program

17:00 Kunstvandring for ungdom med Blikkåpner Oslo. Oppmøte på Astrup Fearnley Museet. Obligatorisk påmelding.

19:00-22:00 Gratis inngang på Høstutstillingen.

19:00 & 21:00 Gratis omvisninger på Høstutstillingen med oppmøte ved resepsjonen.

19:00 & 20:30 Kunstnernes Hus Kino viser Gruppekritikken (72 min) av Sille Storihle og studenter ved Nordland Kunst- og Filmhøgskole.

Om kunstvandringen

Blikkåpner Oslo er ungdommer mellom 15 og 20 år, ansatte som kunstformidlere ved de tre samarbeidende kunstinstitusjonene. Interesserte melder seg på via lenke til påmeldingsskjema. Deltakerne møter i god tid på trappa utenfor Kunstnernes Hus. Rammen for kunstvandringen er å besøke Astrup Fearnley Museet, Nasjonalmuseet og Kunstnernes Hus med fokus på kunst og kunstrelaterte aktiviteter i de tre institusjonene. Blikkåpnerne velger innhold. Etter endt rundvandring samles deltakerne til felles pizzamiddag rundt langbord på Lofthus Samvirkelag på Kunstnernes Hus. Blikkåpner Oslo spanderer!

Om Høstutstillingen

I over 130 år har Statens kunstutstilling vist utviklingen i samtidskunsten og vært en uuttømmelig kilde til diskusjon om kunstnerisk kvalitet. Den har refusert mye god kunst gjennom tidene, men den har også sluppet inn eksperimenterende og kontroversielle arbeider som ingen andre institusjoner ville ha vist. Blant annet verk som viste nye tendenser og senere ble toneangivende. For våre offentlige gallerier, private samlere og museer er utstillingen en årlig kilde til nyanskaffelser. Kunstnernes Hus har gleden av å velkomne Statens 135. kunstutstilling, Høstutstillingen 2022 fra 9. september til 16. oktober. Høstutstillingen arrangeres av Norske billedkunstnere (NBK).

Om Gruppekritikken

Gjennom en laiv (live action role-playing game), designet av Sille Storihle, utforsker studenter ved Nordland Kunst- og Filmhøgskole aktuelle problemstillinger i samfunnsdebatten. Alt er filmer av studenter i karakter som en del av deres undervisning. Studentene er spillere som handler med utgangspunkt i skrevne karakterer. Gjennom egenetablerte spilleregler utfordrer Gruppekritikken tradisjonelle produksjonsformer. Sille Storihle er i 2020-2023 en del av Atelier Kunstnerforbundet - et atelierfellesskap og utviklingsprogram i regi av Kunstnerforbundet.

Se også