Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)

Episode 4: Myke blikk

KHUS

Marte Vold om episoden

Franciska Seifert Eliassen er en norsk filmskaper og miljøaktivist.

Hun er aktuell med spillefilmen Den siste våren, som har gått på kino i 2023, og som også har ført til 4 Amandanominasjoner, blant annet for beste regi og beste kvinnelige hovedrolle.

Franciska avsluttet en BA på filmskolen i Kabelvåg i 2019. Den siste våren er hennes eksamensprosjekt.

Filmen fikk premiere på Filmfestivalen i Locarno, hvor den vant De unges jury-pris, og Special mention i konkurranseprogrammet. Den har også blitt vist på Lubeck filmfestival, Transilvania Internasjonale filmfestival, og Tromsø internasjonale filmfestival, for å nevne noen.

Mens Franciska studerte i lofoten, så bygde ho en hytte av jord og drivved i fjellet der hun bodde i halvannet år under studietida. Nå e denne gammen et sted kor folk kan bo gratis for å komme tettere på naturen.

Hun har også laget filmen Blue Borders, fra flyktningleiren Moria. Den ble vist på Høstutstillingen i 2018 sammen med piloten til Den siste våren.

Franciska har også studert miljøfilosofi, og tverrfaglig økologi på universitetet i Oslo.Nå er hun i gang med en MA på Kunsthøyskolen i Oslo.

Takk for at dere lytter!

Nevnte verk i samtalen og lenker

Om podkasten

Vakkert arbeid er en podkastserie i åtte deler hvor Marte Vold snakker med filmskapere om hvordan de arbeider, tenker og tviler i sitt virke. Hun prøver å få svar på spørsmål hun selv lurer på som filmskaper: Hvor finnes det som gir filmen liv? Hvordan griper man det? Og hvordan balansere kunstneriske, materielle og emosjonelle aspekter i randsonen mellom kunstverdenen og den kommersielle filmindustrien?