Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-20 (Restaurant 11-21)

The Great Indoors

Avgangsutstillingen 2021
07.04.21 – 25.04.21
PROMOBILDE Avgangsutstillingen 2021

Gjennom flere tiår holdt Kunstakademiet til på husets bakside, og i 2012 gjenopptok Kunstnernes Hus sin nære relasjon med akademiet ved å vise den årlige avgangsutstillingen i master i billedkunst. I år er ingen unntak, men gitt omstendighetene kan Kunstnernes Hus dessverre ikke åpne dørene.

Studentene har derimot bestemt seg for å bruke denne anledningen til å reflektere over situasjonen og presenterer The Great Indoors.

Om utstillingen

Årets Masterstudenter presenterer samarbeidsprosjektet The Great Indoors som sin alternative avgangsutstilling på Kunstnernes Hus. Prosjektet tar utgangspunkt i ideen om hjemmet slik det har blitt formet av den pågående pandemien, og prosjektet er en utforskning av måter å forstå og helbrede. Besøk nettsiden til prosjektet: thegreatindoors.ooo.

Hjemmet som et sted som skal hegne om og beskytte oss, men som i det siste oppleves som et fengsel. Hjemmet som et sted for ekstrem ensomhet og ekstrem sammenkobling, for skjorte og pysjamas. Hvor familie er en stolrotasjon unna arbeidet, hvor intimitet forekommer bak en provisorisk gardin, hvor det offentlige rom er formet som et usynlig laptop-øye mot et nøye utvalgt stykke av presentabel virkelighet bak deg. I dag vil kanskje et nytt landskap skjule rotet: Hei fra stranden! Hei fra solnedgangen! Hei fra det ytterste punktet av Melkeveien!

The Great Indoors søker å anvende hjemmet med alle sine sameksisterende utfordringer og forflytte det inn i et annet hus, Kunstnernes Hus. Her vil kunstnerne utføre arbeid, ritualer og gester i en søken etter helbredelse. The Great Indoors vil derfor ikke være et hus som er inndelt av rom, men av holdninger, øyeblikk og behov. I sin kapasitet som kunstnere vil beboerne innta rommene som en residens, en kunstnerresidens. De vil oppholde seg i rommet i institusjonens åpningstider og interagere med hverandre gjennom samtale og diskusjon, praktiske eksperimenter, utvikling av kollektive ritualer og grunnlegging av fremtidige aktiviteter. Gruppen vil møtes hver dag til frokost og oppsummere hver dag med en middag.

Utad vil The Great Indoors ta form av daglig videodokumentasjon og om mulig interaksjon med publikum på stedet. Som en måte å tilpasse seg verden på flere måter enn kun den digitale vil kunstnerresidensen daglig aktiveres under et tema i form av en internasjonal dag som korresponderer med oppholdets datoer (mellom 6. og 27. april): Bicycle Day, World Voice Day, Earth Day, osv.

I tillegg vil det arrangeres samarbeid utenfor residensen med atelierstipendiatene som holder til på baksiden av Kunstnernes Hus, og dørene til atelierene vil stå åpne. Til slutt vil gruppen jobbe mot et utendørsprosjekt som vil finne sted under Bachelorutstillingen i St. Olavs gate i mai.

Kunstnere

Rickard Aall, Alex Achtem­, Ingrid K. Bjørnaali, Jinbin Chen, Mari Eriksen, Hedda Hørran, Jaan-Yuan Kuo, Jørgen Herleiksplass Lie, Montserrat Llampallas, Eirik Melstrøm, Mehregan Meysami, Øyvind Novak Jenssen, Kier Cooke Sandvik, Elina Waage Mikalsen og Shuk Pui Bobby Yu.

Se også