Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Othership

Av bachelorstudenter ved Kunstakademiet
19.04.22 – 01.05.22
Othership promo edit

I første etasje på Kunstnernes Hus presenterer bachelorstudentene ved Kunstakademiet (Kunsthøgskolen i Oslo) en utstilling som utforsker det immaterielle. Utstillingen vises noen uker før avgangsutstillingen deres åpner på Kunsthøgskolen.

Masterstudentene fra Kunstakademiet vil samtidig presentere deres avgangsutstilling i overlyssalene.

Om utstillingen

Othership & Anothership er et todelt utstillingsprosjekt av avgangsstudentene på Bachelor i billedkunst fra Kunsthøgskolen i Oslo. Et av Kunstakademiets prosjektrom gjenskapes med et 1:1 omriss i utstillingsrommet. «Skylight» er et prosjektrom som ligger helt øverst i bygget der Kunstakademiet til daglig holder til – et bygg som huset Christiania Seilduksfabrikk fra midten av 1800-tallet fram til 1960.

I fellesskap utforsker studentene den tilstanden av eksperimentering og utveksling som Kunstakademiet vanligvis assosieres med. Det skapes en symbolsk overlapping mellom utdanningsinstitusjonen og det offentlige utstillingsrommet, med sistnevntes forventninger til redigering og presentasjon.

De besøkende inviteres til å velge en tittel fra et utvalg verkstitler montert på veggen. En utøver som oppholder seg i rommet vil deretter vise fram det valgte verket. Alle verkene har ulik varighet og materialitet.

Anothership presenteres på KHiO mellom 6.-15. mai.

Kunstnere

Joel Billekvist, Iben Erik Bødtker-Næss, Truman Chance, Aksel-Dev Dhunsi, Vidar Ericsson, Anne-Marte Før, Morwenna Amy Haugen, Bendik Syversætre Johannessen, Kristoffer Cezinando Karlsen, Emil Kjærnli, Ana de Sousa Marques Engh, Adin Music, Berit Louise Sara-Grønn, Jasper Siverts, Paulina Stroynowska, Emilia Sølvsten, Andreas Wittwer

Kurator: Pedro Gómez-Egaña

Se også