Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-18 (Restaurant 12-20)
Heske is

Marianne Heske: ICEBREAKER

Utendørs lydinstallasjon
27.11.20 – 18.12.20

Kunstnernes Hus er - i likhet med store deler av kulturlivet - stengt, og huset ligger stille. Vi har invitert den norske kunstneren Marianne Heske til å bryte denne stillheten fra den globale pandemien med lydinstallasjonen Icebreaker hvor publikum kan oppleve den poetiske og dramatiske lyden av is som brytes til iskrystaller i smult farvann. Lyden ble tatt opp med en stereomikrofon av kunstneren selv liggende i baugen av en isbryter som stanget sin vei gjennom isen innover fjorden for å lage råk for andre båter. Lydbildet veksler mellom den voldsomme larmen fra kompakt, tykk is som brytes, partier med tynnere is og i perioder stillheten i åpent vann, før det buldrer løs igjen.

Reisen varer i 45 minutter og kan høres ved å stå foran inngangspartiet på Kunstnernes Hus hver dag i utstillingsperioden mellom 11:00 og 17:00. Klikk på bildet øverst for å høre et utdrag.

Om kunstneren

Marianne Heske er en av Norges mest anerkjente samtidskunstnere, særlig kjent for sine dukkehodeskulpturer, videomalerier og installasjoner som utforsker samspillet mellom mennesket og naturen avspeilet i menneskesinnet. Hun har sin kunstutdannelse fra Bergen, Paris, London og Maastricht og har en omfattende utstillingsvirksomhet i inn- og utland, deriblant på Centre Georges Pompidou i Paris, samt biennalene i Venezia og Sao Paulo. Hun er for tiden aktuell med grafikkutstillingen La poupée aux pensées trop dangereuses / Dukken med for farlige tanker på Norske Grafikere (19.11.- 19.12.2020).

Icebreaker

Bilde: Ishavsskuta "Melshorn" av Hareid bryter isen fra Fjørå og inn til Tafjord, januar 1959. Fra Foreninga Sjøfart og Sjøbruk.

Se også