Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Mari Slaattelid

Stempel
28.02.20 – 19.07.20
Bilde-nettside

Først ut i Kunstnernes Hus’ jubileumsår er den norske kunstneren Mari Slaattelid med utstillingen Stempel. Slaattelid har siden 1990-tallet markert seg som en av Norges mest profilerte malere, med et skarpt blikk på maleriets muligheter og grenser. Utstillingen består av nye verk, samt enkelte innlånte arbeider. Skroll helt ned for å få en oversikt over alle verk.

Få en digital omvisning av utstillingen her.

Horisonter og silhuetter, møtepunktet mellom jord og himmel, er her både bærende motiver og påskudd for maleriet. Sammenstilt med en serie solmotiver finner vi skjematiske, horisontale landskapsblokker og striper, såkalte stempelarbeider, som har gitt utstillingen sin tittel. I to tiår har stempelet, som emblem for landskapet og verden, vært en gjennomgangsfigur i Slaattelids kunstnerskap. Horisontlinjen fryses, vris og vendes i et spill med motiv og grunn, dybde og overflate, illusjon og brudd. Slaattelid utforsker konsekvent og analytisk landskapsgenren gjennom et rikt, malerisk vokabular. Motsetningene utfordres mellom det konseptuelle og det ekspressive, det fotografiske og det maleriske, det generiske og det særegne.

Slaattelid var i 2019 festspillutstiller i Bergen, og presentasjonen på Kunstnernes Hus er et samarbeid med Bergen Kunsthall. De to institusjonene har samprodusert boken Templates utgitt i mai 2019 på det tyske forlaget Sternberg Press.

Om kunstneren

Mari Slaattelid (f. 1960, bor og arbeider i Oslo) har stilt ut separat ved Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, Nasjonalgalleriet, Bergen Kunsthall og andre museer og gallerier i Norge og Norden. I 2000 vant hun førsteprisen i Carnegie Art Award for nordisk samtidskunst. Hun er innkjøpt av bl.a. Louisiana Museum of Modern Art (DK), Malmö Konstmuseum (SE), Statens Museum for Kunst (DK), Kiasma Finnish National Gallery (FI), Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, KODE Kunstmuseer og Komponisthjem, Astrup Fearnley Museet, Drammens Museum og Stavanger Kunstmuseum. Slaattelid er representert av STANDARD (OSLO).

Grunnfjell gult 2019 Foto Vegard Kleven
Grunnfjell (gult), 2019 Akryl og olje på linlerret, 235 x 145 cm.
Grunnfjell raudt 2020 Foto Vegard Kleven
Grunnfjell (raudt), 2020 Akryl og olje på linlerret, 235 x 145 cm.
Sol 1 2 2019 Foto Vegard Kleven
Sol 1, 2019 Akryl på linlerret, 242 x 121 cm (høyre). Sol 2, 2019 Akryl på linlerret, 242 x 121 cm (venstre)