Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)

Holding Pattern

Stefan Panhans Freeroam À Rebours Mod I 1 Still7 c Stefan Panhans

Hvilke mønstre former våre liv? Utstillingen Holding Pattern presenterer et utvalg internasjonale kunstnere som på ulikt vis utforsker hvilke bevegelser, koreografier, rytmer og algoritmer som bevisst eller ubevisst former oss.

Om utstillingen

Holding Pattern kan oversettes med «ventemønster», og henviser til banen et fly må følge i tilfelle kø ved innflyvning, sirklende over landskapet til kontrolltårnet gir klarsignal for landing. På engelsk kan uttrykket også bli brukt om en type forsvarsspill i fotball som skal kontrollere og stagge spillets flyt, eller den avventende rytmen en jazzkvartett kan holde i vente på solisten. Mer generelt brukes uttrykket om det å forbli i en tilstand eller fortsette å gjenta et handlingsmønster mens man venter på at noe skal skje.

Utstillingen er co-kuratert av Kunstnernes Hus’ direktør Anne Hilde Neset og forfatter Tom McCarthy. I McCarthys romaner finnes det en gjentakende scene: en menneskeskikkelse som er fanget i et mønster, omgitt av elektroniske kretser og teknologiske systemer. Gjennomgående fremtrer kroppen som del av en større kybernetisk koreografi, i en armatur av proteser eller i komplekse kretser og koblinger. Utstillingen er en invitasjon til å utforske disse temaene gjennom samtidskunst.

Holding Pattern vises mellom 25. november 2022 og 15. januar 2023. Deretter reiser utstillingen til HMKV i Dortmund, Tyskland.

Utstillingskatalog

I forbindelse med utstillingen vil en publikasjon med et omfattende, nytt essay av Tom McCarthy og nye bidrag av Inke Arns, Magnus Haglund, Sina Najafi, Anne Hilde Neset, Susan Philipsz, David Toop og Judith Vrancken bli utgitt av Lenz Publishing. Kjøp katalogen i butikken på Kunstnernes Hus eller bestill den her.

HP katalog omslag

Kunstnerne

Kuratert av

Evaan Kheraj Portrait 2020
Stan Douglas © Evaan Kheraj
Ingri Midgard Fiksdal 1c Bea Borgers 2022 09 26 084834 rlmg
Ingri Midgard Fiksdal © Bea Borgers
Panhansawinkler
Stefan Panhans & Andrea Winkler © Panhans & Winkler
Elizabeth Price Courtesy of EP studio
Elizabeth Price © EP studio
Philipsz Photocredit Franziska Sinn
Susan Philipsz © Franziska Sinn
H Farocki Kin Bl HH
Harun Farocki © Hertha Hurnaus, 2007
Åke Hodell
Åke Hodell © Per Wiklund, 1965

Takk til Goethe-Institut og Fritt Ord for støtte av utstillingen.

Goethe Fritt Ord

Holding Pattern Se alle