Helle Siljeholm & Ingri Fiksdal
Utstillingen Hjemsøkt hus av kunstnere og koreografer Helle Siljeholm og Ingri Fiksdal undersøker ideen om hjemmet i lys av Kunstnernes Hus’ snart 100-årige historie. Utstillingen reflekterer over hjemmets betydning for samfunnet og kunstnere, og hvordan roller som mor, kone og kvinne ofte har virket begrensende for kvinnelige kunstnere, særlig i deres egen levetid. Med fokus på avdøde kvinnelige kunstnere og noen utvalgte gruppeutstillinger i Kunstnernes Hus' historie, belyser utstillingen hvordan hjemmet – som trygghet, tap, trussel eller begrensning – har formet både kunstnerskap og kunstinstitusjonen. Verket er et omsluttende koreografisk univers av lys, lyd, skulptur og bevegelse.
Om kunstnerne
Helle Siljeholm (f. 1981) er kunstner og koreograf basert i Oslo, og jobber for tiden med en doktorgrad ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hennes kunstneriske praksis omfatter film, installasjon, skulptur, koreografi og performance. Hennes forskningsprosjekt utforsker geologiske enheter som fjell og landformasjoner, samt deres sammenveving av mennesker, natur og kultur innenfor geologisk tid, nåtid og mulige fremtider. Siljeholms kunstneriske arbeid, forskning og praksis er sterkt påvirket av ti års arbeid i ulike kunstneriske samarbeidsprosjekter i Midtøsten (Libanon, Palestina og Jordan).
Ingri Fiksdal (f. 1982) jobber som koreograf med base i Oslo. Hun har en doktorgrad i kunstnerisk forskning fra Kunsthøgskolen i Oslo og er affiliert forsker i prosjektet CoFutures ved Universitetet i Oslo. Fiksdal arbeider med koreografi som et format for spekulativ fiksjon som kan foreslå komplekse og mangfoldige forståelser av kropp, kjønn, art, kunnskap og historie. Hun jobber for tiden med et verk for The Bentway i Toronto i samarbeid med regissør Jonas Corell Petersen.