Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-18 (Restaurant 12-20)

Kunst som straff

Agder Kunstakademi
Workshop med Monica Winther

Agder Kunstakademi er en kunstskole i Agder fengsel som er basert på eksperimentering og fri tenkning. Avgangsutstillingen på Kunstnernes Hus presenterer studentarbeider og kunstverk som har oppstått i møtene mellom studentene og inviterte gjestelærere.

Agder Kunstakademi er et samarbeid mellom KORO og Kriminalomsorgen.

Om prosjektet

Det kollektive, sosiale kunstprosjektet Agder Kunstakademi (2021-2023) er en kunstskole i Agder fengsel, og et samarbeid mellom KORO og Kriminalomsorgen. Agder Kunstakademi er basert på eksperimentering og fri tenkning. Avgangsutstillingen presenterer studentarbeider og kunstverk som har oppstått i møtene mellom studentene og inviterte gjestelærere, som Monica Winther, Linn Pedersen, Helle Siljeholm, Ann Cathrin November Høibo, Marie Payan og Hans Petter Blad m.fl. Arkitekt Alexander Eriksson Furunes skaper en arkitektur for utstillingen, en videreutvikling av kunstakademiets klasserom i fengslet som ble designet og produsert i samarbeid med studentene. Under utstillingsperioden vil det presenteres et seminar og en serie samtaler i utstillingsrommet, som setter prosjektet i en nasjonal og internasjonal kontekst, og belyser muligheter og utfordringer ved å jobbe i det spesifikke offentlige rommet som et fengsel representerer.

Agder Kunstakademi er initiert og utviklet av kuratorene Thora Dolven Balke og Kristine Jærn Pilgaard med kunstnerne Hege Nyborg, Dag Erik Elgin og Sverre Gullesen.

Montering av Hege Nyborg og Dag Erik Elgins verk Kunsthistorisk Samling copy

Se også