Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)

The Noise of Time

Rubén Guzmán i samtale med Arnd Schneider
Onsdag 24.04.24
Boman salar OK

Finnes det død etter døden? Velkommen til visning av The Noise of Time (2021), en essayistisk spøkelsesfilm om om arven etter den svensk-argentinske arkeologen og antropologen Eric Boman (1867-1924) av den argentinske kunstneren og filmskaperen Rubén Guzmán.

Vi får besøk av Guzmán som er i samtale etter visningen med Arnd Schneider, professor i sosialantropologi.

Om filmen

Vi møter spøkelset etter Eric Boman (1867-1924), en svensk-argentinsk arkeolog og antropolog, på en reise tilbake til åstedet for sine feltstudier, høyt oppe på Andesplatået i Argentina (Puna). The Noise of Time er en essayistisk etnofiksjon, dels biografisk dels et eksperiment, inspirert av Bomans liv og tenkning. På sin ensomme vandring reflekterer Bomans gjenferd over menneskeheten - over vår konstante og forgjeves kamp mot tiden og våre vanskeligheter med å forstå andre. Minner og drømmer veves sammen med filosofiske refleksjoner til han plutselig møter et annet vandrende spøkelse: Carpanchay. Sammen skal de forsegle hverandres skjebne.

Les Arnd Schneiders essay om filmen her.

Om filmskaperen

Rubén Guzmán er kunstner, filmskaper, universitetsprofessor og kurator. Han er medredaktør for Hyperborea , et digitalt tidsskrift for essayformen og kreativitet. Han jobber på tvers av foto og video/essayfilm. Hans arbeid har vært presentert på kunstfilmfestivaler som blant andre: Mar del Plata internasjonale filmfestival og utstillinger på Clermont-Ferrand, BAFICI, IDFA, Oberhausen, Anthology Film Archives, Videoex, Thessaloniki, CCCB og Cinematheque Ontario.

Et annet sted, her inne

Arrangementet er et samarbeid med Sosialontropologisk institutt (SAI) ved Universitet i Oslo, og del av Kunstnernes Hus' visningsserie Et annet sted, her inne, om nyere etnografisk film.

Les mer om visingsserien Et annet sted, her inne.

Se også