Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Utsolgt! Fuglane

av Anders T. Andersen
27.05.20 – 29.05.20
Fuglane presskit1

Fuglane er et inntrengende portrett av den upraktiske Mattis som blir forsørget av søsteren Hege midt i dype skogen på 1950-tallet. Når Hege blir kjæreste med en tømmerhogger kjenner Mattis seg overflødig og må velge mellom å forlate redet − eller gi etter for naturens mørke kall.

Om filmen

Førtiårige Mattis bor med den jevnaldrende søsteren Hege i et fattig skogshus i bygde-Norge sent på 50-tallet. Den hardtarbeidende, tålmodige Hege forsørger dem med strikkearbeid, og har slått seg til ro med den fruktesløse tilværelsen. Bygda kjenner Mattis som "Tusten", en landsbyidiot som plages av lærevansker, sosial utilpasshet, angst og manglende praktiske evner. Men Mattis er utstyrt med en sjeldent klar innsikt i menneskesinnet, og søker en dypere forbindelse med verden. Mens de andre i bygda har et pragmatisk forhold til naturen, opplever Mattis skogen, innsjøen og dyrene som kilder til skjønnhet, kjærlighet og inspirasjon.

Om filmskaperen

Anders T. Andersen (f. 1966) er en norsk regissør, forfatter og skuespiller, utdannet ved The Arts Educational Drama Schools i London. Siden 2000 har Andersen vært ansatt som skuespiller ved Nationaltheatret. Han har blant annet tolket Hamsuns hovedperson i dramatiseringen av Sult til Hamsun-jubileet og som Mefisto i Goethes Faust. Han debuterte som teaterregissør i 2008 med stykket Verdiløse menn, skrevet av Christopher Nielsen.

Andersen har satt i scene en rekker romaner og teaterstykker på landets ledene institusjonsteatre, bl.a. Om Våren av Karl Ove Knausgård på Rogaland Teater og Kimen av Tarjei Vesaas på Det Norske Teater. Han står også bak suksessforestillingen Lazarus på Det Norske Teater skrevet av bl.a. David Bowie.

I januar 2010 debuterte Andersen som forfatter med romanen Thomas Olsens Første Verdenskrig på Aschehoug forlag.

Fuglane som er basert på Tarjei Vesaas prisbelønte roman ved samme navn er Andersens spillefilm debut.

Praktisk informasjon

Vi gleder oss til å motta publikumet i salene igjen. Vi følger myndighetenes anbefalingene og ber alle om å ta hensyn til hverandre.

  • Kunstnernes Hus Kino er åpent onsdager og søndager. Vi åpner 30 minutter før hver visning.
  • Maks 27 publikummere per forestilling.
  • Vi sørger for et økt renhold i publikumsarealene og ber alle om å bruke håndsprit med jevn mellomrom.
  • Billettkjøpet i denne tiden skjer kun på nett. Grunnet større utgifter i forbindelse med renhold og bemanning, og samtidig reduserte billettinntekter ber vi om forståelse for at vi er nødt til å øke den ordinære billettprisen til 150,-. Prisen for medlemmer, studenter og kunstnere vil fortsatt beløpe seg på 90,-. For dem som ønsker - og har mulighet - til å støtte oss ekstra i denne perioden, finnes en frivillig støttebillett-ordning til 200 kroner.

Se også