Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-21)

Crying Man av Jorunn Myklebust Syversen

Filmjulekalender - Luke 3
13.12.20 – 31.12.20
Crying Man

Gråtende mann. Gråtende menneske. En mann jogger i en furulund.

Mens mørketiden brer om oss, bringer Kunstnernes Hus Hjemmekino på ny lys inn i stua. Følg med på denne siden, hvor en ny luke i Kunstnernes Hus filmjulekalender kan åpnes hver søndag i advent, signert et knippe av Norges fremste filmkunstnere.

Om filmen

Crying Man er et onetake fra opptaket til Myklebust Syversens spillefilm Hoggeren (2017), og vises som et eget videoverk. Deler av tagningen er også en scene i spillefilmen.

Om filmskaperen

Jorunn Myklebust Syversen (f. 1978), gikk ut fra Kunsthøgskolen i Bergen med Diplom, Avd. Kunstakademiet i 2005, og har siden jobbet som filmskaper i feltet mellom kunst og film. Hun har deltatt på en rekke utstillinger, screeninger og festivaler, nasjonalt og internasjonalt, med egenproduserte videoverk og kortfilmer. Syversens første spillefilm Hoggeren” kom på norske kinoer våren 2017, med Anders Baasmo Christiansen i hovedrollen og Maria Ekerhovd i Mer Film som produsent. Høsten 2019 ble spillefilmen DISCO, med Josefine Frida i hovedrollen, lansert verden over med premiere under Toronto International Film Festival. Syversen jobber for tiden med å utvikle sin tredje spillefilm Patience, fortsatt i samarbeid med Ekerhovd og Mer Film.

Se også