Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-17 (Restaurant 12-20)

Familiekino: Sánit og Den store babyen

Ann Holmgren og Mariken Halle
Søndag 13.09.20
VI ER HER NA Den store babyen liggende bilde

I dette spesialprogrammet for babyer, barn og foreldre vises en egen versjon av kinoaktuelle Mariken Halles nye film Vi er her nå (2020). I Den store babyen følger vi Karl, en baby som har foreldre som krangler mye. Han er med i en barselgruppe og treffer andre babyer og voksne som leker med ham og passer på ham.

Før filmen viser vi et utvalg av Ann Holmgrens surrealistiske ordfilmer i serien Sánit laget for samme målgruppe, som kretser rundt samiske, visuelle motiver. Sánit betyr “ordene”, og her får barna lære de viktigste ordene ved hjelp av farger, fantasi og musikk, alt i en samisk palett! Filmene vises på samisk.

Visningen søndag klokken 13.00 passer fint for familier med barn i barnehagealder. Hit vil også den store babyen (Niklas Gundersen) komme og hilse på. Regissørene er også til stede. Programmet varer totalt litt over en time. Det er plass til barnevogner utenfor kinosalen.

Klikk her for å laste ned vårt kinoprogram for august/september 2020.

Om Sánit

Det finnes en rekke filmer som lærer små barn de viktigste ordene, men ingen av dem er på samisk språk. Av den grunn laget filmskaper Ann Holmgren (f. 1975, Sverige) en serie både for hennes egne sønner og andre samiske barn. Serien består av åtte søte og surrealistiske filmer for barn i alle aldre. Her presenteres ordene med hjelp av fantasi, farge, rytme, musikk, og humør og i en verden der de små kan kjenne igjen ting og klær fra sin egen kultur.

Om Den store babyen

Vi er her av den norske filmskaperen Mariken Halle (f. 1980) er en fiksjonsfilm der vi følger en gruppe babyer og foreldre gjennom et år. Noen av dem har store planer. De skal kjøpe og selge eiendom. Flytte til havet. Noen er bekymret for om de gjør ting riktig. Kan babyer spise agurk? Hva med ost? Det småsnakkes om verden utenfor. Trump som president. Selskaper med monopol som har gjort det ulovlig å selge norsk urkorn. Laks, kan man spise det lenger?

I Den store babyen er vi innom mange av de samme scenene som i Vi er her nå, men vi er mere hos barna og mindre hos de voksne.Vi følger Karl, en baby som har foreldre som krangler mye. Han er med i en barselgruppe og treffer mange andre babyer og voksne som han leker med og som passer på ham. Karl spilles av en voksen mann!

Filmen passer for barn fra 0 – 6 år.