Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Åpent i dag 11-22 (Restaurant 11-22)
Den siste våren1 FILMVÅ REN

Den siste våren

Av Franciska Eliassen
Onsdag 16.08.23

Et sterkt, vakkert og slående oppvekstdrama om søsterskap, psykisk uhelse og om å leve med trusselen om ødeleggende klimaendringer.

Om filmen

I en liten bygd i Nord-Norge lever Eira i skyggen av sin brilliante og rebelske eldre søster Vera. Noe er i ferd med å skje med Vera. For å forstå hva, begynner Eira å lese dagboken hennes. Hun trer inn i Veras univers av intenst lys, glitter, mytologi og et håp om en vakrere verden. Men dagboken avslører også et mørke Eira ikke vet hvordan hun skal takle.

Om filmskaperen

Franciska Eliassen (f. 1997) er en filmskaper, kunstner og klimaaktivist, verkene hennes utforsker økofeminisme, geopolitikk og vårt forhold til natur. Filmene hennes har blitt vist på norske og internasjonale film festivaler og utstillinger, som blant annet Locarno Film Festival and Høstutstillingen.

Eliassen har en bachelorgrad i bevegelige bilder fra Nordland kunst- og filmhøgskole, og tar for tiden en MFA på Kunsthøgskolen i Oslo, i kombinasjon med å studere økologi, filosofi og AI honours på Universitet i Oslo.

Se også