Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)

Åpning av SILVER SERIES #6: Sky Hopinka

Torsdag 10.03.22
Åpning Hopinka

SILVER SERIES er Kunstnernes Hus’ visningsserie der vi presenterer toneangivende internasjonale kunstnere som arbeider med bevegelige bilder. Den sjette kunstneren ut i denne serien er Sky Hopinka. Velkommen til åpning torsdag 10. mars kl. 18:00!

Program

18:00 Introduksjon ved Silja Espolin Johnson og Almudena Escobar López

18:30 Visning av et utvalg av Sky Hopinkas kortfilmer (total spilletid: 85 min)

Introduksjon ved Almudena Escobar López

03 Almudena Escobar López intro Hopinka 2

Om kunstneren

Sky Hopinka (f. 1984) er kunstner, filmskaper og poet og har i de senere årene vist filmene sine på en rekke festivaler og utstillinger verden over. Hopinka er av Ho-Chunk og Pechanga-avstamning; urfolksgrupper fra vestkysten av USA. Filmene hans er sensoriske og drømmende undersøkelser av hvordan det oppleves å stå mellom kulturer og av hvordan identitet formes av hjemland, landskap og språk.

Hopinka har selv beskrevet arbeidet sitt som etnopoesi, som en respons på det objektiviserende etnografiske blikket som har blitt påtvunget urfolk gjennom århundrer. Framfor filmer som objektiviserer og kontrollerer sitt subjekt, lager Hopinka filmer om urfolks kultur og identitet fra et spørrende, personlig og ikke-vitende ståsted.

Klikk her for å lese mer

Om Almudena Escobar López

Almudena Escobar López er en kurator, arkivar og forsker fra Galicia. Hun er assisterende kurator for mediekunst ved Memorial Art Gallery (MAG) i Rochester, NY og fullfører for tiden sin Ph.D. i visuelle og kulturelle studier ved Universitetet i Rochester. Hun var programrådgiver for 2020-utgaven av Art of the Real ved Film Society of Lincoln Center, og er medlem av programkomiteen til Media City Film Festival.

Hun er for tiden aktuell som kurator for det renommerte Flaherty Film Seminar i 2022 i samarbeid med Sky Hopinka.

Se også