Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Against Time

Av Ben Russell
AGAINST TIME

Ben Russell utforsker vår oppfatning av tid i sin nyeste hallusinatoriske og slående kortfilm.

Om filmen

Kanskje en av Ben Russells mest improviserte og (indirekte) personlige filmer. Denne hallusinatoriske kortfilmen er sammensatt av bilder tatt i Finland, Hellas, Belarus, Romania, Litauen og Marseille. Den er delt inn i to deler: en blå – med en mer dokumentarisk karakter, men med svært abstrakt og fragmentert redigering – og en rød. Kjernen i den røde delen er bygget på lange flimrende sekvenser, som fungerer som meditasjoner over forholdet mellom minne, tid og fortrenging. Selv om tittelen symbolsk sett kan antyde et konfliktfylt forhold til nåtiden, er Against Time faktisk en film om å bevege seg fremover, på tross av alt.

Om filmskaperen

Ben Russell (f. 1976) er kunstner og kurator som jobber med film, installasjon og performance. Han er spesielt opptatt av det bevegelige bildets historie og semiotikk, og mer spesifikt ritualer, den kollektive filmopplevelsen og forholdet mellom dokumentarisme og psykedelia – eller en «psykedelisk etnografi».

Russell er blant annet 2008 Guggenheim Fellow og 2010 FIPRESCI-prismottaker for sin spillefilm Let Each One Go Where He May. Han startet Magic Lantern-visningsserien i Providence, Rhode Island, var medregissør for det kunstnerdrevne rommet Ben Russell i Chicago, har turnet med film-, video- og performance-programmer over hele verden og opptrådte lenge i en dobbelttrommetrio kalt BEAST.

Billetter til Ben Russells The Invisible Mountain /m digital samtale med regissør, 6/6/23, er tilgjengelig her.

Billetter til Ben Russells The Invisible Mountain, 14/6/23 er tilgjengelig her.

Les Kenneth Moe sitt essay om Russell og psykedelisk etnografi her.