Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)

Hvordan skrive om kunst?

Digitalt skrivekunstkurs med Caroline Ugelstad Elnæs
Tirsdag 07.06.22
IMG 8217 2022 03 24 084744 zbud

Jobber du med tekst, eller er du kunstner og trenger ideer og innspill til å sette ord på din egen eller andres kunst eller utvikle deg i nye retninger? Vil du utforske alternative blikk på litteraturen og kunsten? Da er dette skrivekunstkurset med forfatter og journalist Caroline Ugelstad Elnæs for deg!

Kurset holdes på Zoom og går over tre mandager og en tirsdag i mai/juni 2022.

Om kurset

Dette kurset er for alle som ønsker innføring og økt innsikt i skrå innganger og skeive blikk i grenseoverskridende skrivekunst og til bruk innen nær sagt alle tekstgenre; fra noveller, poesi, romaner, leserinnlegg, essayer og artikler, til kortere tekster og sosiale medier. Kurset er for et voksent publikum med ønske om å fordype seg i kunst og uttrykke seg gjennom tekst. Skrivekunstkurset strekker seg over åtte kurstimer, fordelt på fire webinar-samlinger på Zoom og har plass til ti deltakere. Kurset omfatter både lesing av tekstutdrag, praktiske skriveoppgaver, tilbakemelding på tekster og samtaler om litteratur. I løpet av kurset vil det bli mulighet for individuell oppfølging med tilbakemelding på tekstarbeid som deltakerne jobber med. Deltakerne vil få oppgaver foran hver kursdag. I webinaret leser og diskuterer vi tekster og ulike innganger til det å skrive om kunst, samt gjennomfører skriveøvelser i dialog med kursholderen Caroline Ugelstad Elnæs. Programmet er som følger:

Dag 1: Introduksjon – Hva er et «skråblikk»?

Dag 2: Kunsten i litteraturen – Hvordan bruke kunst som «motor» i en tekst.

Dag 3: Grensesprengende litteratur – Hvordan påvirker form innholdet?

Dag 4: Avslutning, oppsummering, opplesning

Om kursholderen

Caroline Ugelstad Elnæs (f. 1995) er forfatter og journalist. I 2019 utga hun romanen «Yoona» på Kolon forlag. I 2022 utkommer boken «Skeive ikoner», der hun i samarbeid med forfatter Bjørn Hatterud og fotograf Fin Serck-Hanssen har skapt et generasjonsportrett av skeive mennesker over 50 år gjennom fotografier og intervjuer. Elnæs har gått på Skrivekunstakademiet i Bergen og forfatterstudiet i Bø. Hun har bakgrunn fra kunsthistorie og jobber i dag som journalist i det skeive magasinet Blikk.

Forelesningsrekke

Parallelt med det adgangsbegrensede skrivekunstkurset kan du se en serie videoforedrag der kunstnere, forfattere og skribenter deler sine erfaringer og kunnskap om hvordan skrive om kunst.

Hvordan skrive om kunst? Se alle