Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)

Hvordan skrive om kunst?

Digitalt skrivekunstkurs med Caroline Ugelstad Elnæs
Mandag 13.05.24
IMG 8217 2022 03 24 084744 zbud

Velkommen til en ny utgave av skrivekunstkurset med forfatter og journalist Caroline Ugelstad Elnæs!

Ønsker du å utforske kunst gjennom tekst? Kanskje jobber du allerede med tekst og brenner etter å utvikle deg i nye retninger? Eller er du kunstner på leting etter ideer til å sette ord på din egen eller andres kunst? Da er dette skrivekunstkurset noe for deg!

Kurset holdes på Zoom og går over fire mandager i april/mai 2024.

Om kurset

Kurset er for alle med et ønske om å fordype seg i kunst og uttrykke seg gjennom tekst. Gjennom kurset får du:

  • Innføring i skriveteknikker og nyttige verktøy, både gjennom miniforelesninger og praktiske oppgaver i skriveverksted.
  • Tilbakemeldinger fra kursholder og andre deltakere på tekster du har skrevet.
  • Et skrivefellesskap med rom til å diskutere kunst, litteratur og skriving som håndverk.
  • Kunnskap du kan ta med deg inn i arbeid i stort sett alle litterære sjangre; enten det er skjønnlitteratur, faglitteratur, søknader, formidlingstekster, essays eller noe helt annet.
  • I løpet av kurset vil det også bli mulighet for individuell oppfølging fra kursholder med tilbakemelding på tekstarbeid du måtte jobbe med.

Skrivekunstkurset inkluderer åtte kurstimer, fordelt over fire webinarsamlinger på Zoom og har plass til ti deltakere. Deltakerne vil få små oppgaver mellom kursdagene. I webinaret leser og diskuterer vi tekster og ulike innganger til det å skrive om kunst, samt gjennomfører skriveøvelser i dialog med kursholderen Caroline Ugelstad Elnæs. Programmet er som følger:

22.04 – Dag 1 : Fra hodet til arket – Hvordan skrive om kunst?

29.04 – Dag 2: Grensesprengende litteratur – Hva er egentlig sjangre og hvor langt kan vi tøye dem?

06.05 – Dag 3: Fra førsteutkast til siste utkast – Hvordan bearbeide en tekst?

13.05 – Dag 4: Avslutning, oppsummering og tekstopplesning

Om kursholderen

Caroline Ugelstad Elnæs (f. 1995) er forfatter, journalist og kunst- og kulturformidler. I 2019 utga hun romanen «Yoona» på Kolon forlag. I 2022 kom boken «Skeive ikoner», der hun i samarbeid med forfatter Bjørn Hatterud og fotograf Fin Serck-Hanssen har skapt et generasjonsportrett av skeive mennesker over 50 år gjennom fotografier og intervjuer. Elnæs har gått på Skrivekunstakademiet i Bergen og forfatterstudiet i Bø. Hun har bakgrunn fra kunsthistorie og jobber i dag som journalist, tekstforfatter og skriveveileder på Kunsthøgskolen i Oslo.

Forelesningsrekke

Parallelt med det adgangsbegrensede skrivekunstkurset kan du se en serie videoforedrag der kunstnere, forfattere og skribenter deler sine erfaringer og kunnskap om hvordan skrive om kunst.

Klikk her

Støttet av

Sbs logo positive 1