Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-22)

Fulltegnet: Hvordan skrive om kunst?

Digitalt skrivekunstkurs med Caroline Ugelstad Elnæs
12.09.22 – 10.10.22
IMG 8217 2022 03 24 084744 zbud

Ønsker du å utforske kunst gjennom tekst, kanskje du allerede jobber med tekst og brenner etter å utvikle deg i nye retninger eller er du kunstner på leting etter ideer til å sette ord på din egen eller andres kunst? Da er dette skrivekunstkurset med forfatter og journalist Caroline Ugelstad Elnæs for deg!

Kurset holdes på Zoom og går over fire mandager i september/oktober 2022.

*Kurset ble tidligere gjennomført i mai og juni 2022 og fikk strålende tilbakemeldinger fra kursdeltakerne.

Om kurset

Kurset er for alle med et ønske om å fordype seg i kunst og uttrykke seg gjennom tekst. Deltakerne vil få innføring og økt innsikt i grenseoverskridende skrivekunst innen nær sagt alle tekstgenre; fra noveller, poesi, romaner, leserinnlegg, essayer og artikler, til kortere tekster og sosiale medier.

Skrivekunstkurset inkluderer åtte kurstimer, fordelt over fire webinarsamlinger på Zoom og har plass til ti deltakere. Kurset omfatter både lesing av tekstutdrag, praktiske skriveoppgaver, tilbakemelding på tekster og samtaler om litteratur. I løpet av kurset vil det bli mulighet for individuell oppfølging med tilbakemelding på tekstarbeid som deltakerne jobber med. Deltakerne vil få oppgaver foran hver kursdag. I webinaret leser og diskuterer vi tekster og ulike innganger til det å skrive om kunst, samt gjennomfører skriveøvelser i dialog med kursholderen Caroline Ugelstad Elnæs. Programmet er som følger:

Dag 1: Introduksjon – Hvordan skrive om kunst og hvordan komme i gang med tekstproduksjon?

Dag 2: Grensesprengende litteratur

Dag 3: Hvordan påvirker form innholdet?

Dag 4: Avslutning, oppsummering, opplesninger

Om kursholderen

Caroline Ugelstad Elnæs (f. 1995) er forfatter og journalist. I 2019 utga hun romanen «Yoona» på Kolon forlag. I 2022 kom boken «Skeive ikoner», der hun i samarbeid med forfatter Bjørn Hatterud og fotograf Fin Serck-Hanssen har skapt et generasjonsportrett av skeive mennesker over 50 år gjennom fotografier og intervjuer. Elnæs har gått på Skrivekunstakademiet i Bergen og forfatterstudiet i Bø. Hun har bakgrunn fra kunsthistorie og jobber i dag som journalist i det skeive magasinet Blikk.

Forelesningsrekke

Parallelt med det adgangsbegrensede skrivekunstkurset legger vi ut en serie videoforedrag der kunstnere, forfattere og skribenter deler sine erfaringer og kunnskap om hvordan skrive om kunst. Foredragene vil publiseres på Kunstnernes Hus' nettsider og Facebook-side i perioden skrivekunst-kurset pågår. Foredragsrekken er åpen og gratis tilgjengelig for alle.

Hvordan skrive om kunst? Se alle

Støttet av

Sbs logo positive 1