Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

James Richards vises ikke i kinoen 29. mai
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Omvisning & samtaleverksted i utstillingen Kunst som straff

For deg mellom 18 og 25
Tirsdag 28.11.23
KH JH workshop 6190

Er du mellom 18 og 25 år og interessert i samtidskunst? Bli med på gratis omvisning og samtaleverksted i utstillingen Kunst som straff og få et eksklusivt innblikk i en uvanlig skolehverdag ved Agder Kunstakademi - et kollektivt kunstverk og kunstutdanning for innsatte ved Agder Fengsel.

Om arrangementet

Etter en 30 minutters omvisning i utstillingen Kunst som straff blir det samtale-workshop i den originale klasseromsarkitekturen fra Agderfengsel som har blitt gjenskapt på Akademirommet på Kunstnernes Hus. Omvisningen og workshopen ledes av en av kuratorene for prosjektet, Kristine Jærn Pilgaard, samt en lærer ved skolen som har undervist studentene. Studentene er anonymisert, men har bidratt med spørsmål til workshopen.

Agder Kunstakademi er et kollektivt kunstverk i form av en treårig kunstutdanning i Agder Fengsel avd. Froland; et samarbeidsverk mellom innsatte og profesjonelle kunstnere. Det er en kunstutdanning som er produsert av KORO/Kunst i Offentlig Rom. Kunstakademiet tilbyr et fritt, eksperimentelt kunststudium i et høysikkerhetsfengsel, utviklet og drevet av kunstnere, for innsatte.

Gjennom omvisningen og workshopen vil Plot sine medlemmer få anledning til å reflektere rundt følgende spørsmål:

• Hva er ytringsrommet for disse studentene og hvilke ytringsmuligheter har de muligheter til under og etter endt soning?

• Hvordan bør samfunnet ta imot innsatte når de slipper ut, både som medborger og som kunstnere som uttrykker seg i en offentlighet?

Om Plot/Oslo

Plot/Oslo er en klubb for unge som vil lære mer om samtidskunst. Klubben er åpen for alle mellom 18 og 25 år, og det er helt gratis å være med. Programmet planlegges og gjennomføres av Nasjonalmuseet, Astrup Fearnley Museet og Kunstnernes Hus, i samråd med de frivillige i Plot-rådet.

Klikk her for mer informasjon

Se også