Kjøp et kunstverk av Ida Ekblad

Emilie de Rohan Birkeland / Anna Sofie Mathiasen

Panorama
18.06.21 – 20.06.21
Duo Facebook Panorama

I anledning sommerens ankomst, inviterer de åtte mottakerne av FKDS atelierstipend til en serie duoutstillinger på Loftet på Kunstnernes Hus. Emilie de Rohan Birkeland og Anna Sofie Mathiasen presenterer Panorama. Velkommen!

Om utstillingen

I anledning sommerens ankomst, inviterer de åtte mottakerne av FKDS atelierstipend til en serie duoutstillinger på Loftet på Kunstnernes Hus. I hver utstilling vil to kunstnere som deler atelier reflektere over prosesser igangsatt i løpet av stipendperioden. Hver utstilling holder åpent for publikum én helg. Fondet for kunst- og designstudenter (FKDS) har som formål å støtte studenter ved Kunsthøgskolen i Oslos avdelinger for Kunstakademiet, Kunst og håndverk og Design gjennom ulike stipendordninger. Utstillingsserien er støttet av Kulturrådet, Oslo Kommune og Kunstnernes Hus.

Om kunstnerne

Emilie de Rohan Birkeland (f. 1991, Oslo) arbeider med tegning, performance og video på en assosierende måte, og samler konkrete opplevelser, referanser og objekter som ofte relaterer seg til det hjemlige. Hun fullførte mastergraden sin ved Kunstakademiet i Oslo i 2020. I tillegg til å være en av fire som organiserer det kunstnerdrevne visningsstedet Destiny’s i Oslo, er Birkeland medlem av kunstnerpersonaen Rose Hammer.

Anna Sofie Mathiasen arbeider med blandede medieinstallasjoner, skriving, collage, film og animasjon, hvor hun samler, undersøker og formidler materiale og historier fra fortiden for å skape nye fortellinger og fiksjoner rundt det gjennom forskjellige former for montasje. Hun jobber med spørsmål som: hvordan reaktivere materiale og hvordan gjenopplive det?

Utstillingsserien støttes av Oslo Kommune, Kulturrådet og Kunstnernes Hus.

Se også