Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Stengt i dag (Restaurant 11-21)

Kuratoromvisning i Arkivets arabesk

Søndag 19.01.20
Kuratoromvisning-Arkivets-arabesk

Velkommen til åpen omvisning i utstillingen Arkivets arabesk - linjer gjennom Guttormsgaards arkiv med kurator Ellef Prestsæter. Omvisningen varer i 45 minutter og holdes på utstillingens siste dag - gratis og åpen for alle!

Om utstillingen

På et nedlagt  meieri  på Blaker er taterarbeider i ståltråd arkivert side om side med russiske avantgarde-bøker  og tibetanske nomadebånd, mens afrikanske nakkestøtter har en like selvfølgelig plass som Bendik Riis og Hannah Ryggen. I  Arkivets arabesk  brukes tegning som et navigasjonsverktøy i møte med denne rikdommen. Gjennom animasjon (Anna Sofie Mathiasen), algoritmer (Institute for Computational Vandalism) og seriestriper (Thomas Sørlie Hansen) tegner utstillingens kunstnere opp linjer som danner nye konstellasjoner – arabesker – i arkivet til Guttormsgaard.

Denne utstillingen er del av Tegnetriennalens utvidede program «Før og etter streken» som åpner opp for en større refleksjon rundt tegningen som allmennmenneskelig uttrykksform og som verktøy for å forstå verden og oss selv.

Se også