Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Sommeren på Kunstnernes Hus ☀️
Åpent i dag 11-17 (Restaurant 11-22)

Interface

The Great Backdoors
07.05.22 – 15.05.22
Fbbannersecondex

Velkommen til The Great Backdoors, en utstillingsserie på baksiden av Kunstnernes Hus. Utover våren vil kunstnerne fra FKDS-atelierene presentere sine duo-utstillinger. Jacky Jaan-Yuan Kuo og Eirik Melstrøm presenterer Interface.

Program

Gjennom våren vil det være fire utstillinger av FKDS-kunstnerne:

Montserrat Llampallas & Elina Waage Mikalsen: 23.-30. april

Eirik Melstrøm & Jacky Jaan-Yuan Kuo: 7.-8. og 13.-15. mai

Mari Eriksen & Kier Cooke Sandvik: 28.-29. mai og 3.-5. juni

Yu Shuk Pui Bobby & Ole Petter Ribe: 18.-19. og 25.-26. juni

Om kunstnerne

Jacky Jaan-Yuan Kuo 郭展源 (f. 1994, Taipei, Taiwan) er en billedkunstner som arbeider med fotografi, tekst, lyd og stedsspesifikk installasjon/rengjøring. Gjennom minner fra oppveksten undersøker han korrelasjonen mellom kropp, familie, visuell opplevelse, rom og objekter. Ut fra disse minnene blir fortellingene til identiteter som er i stadig utvikling; en transformasjon av individuell personlighet i forhold til kollektive, mer etablerte enheter.

Han rekonfigurerer det usynlige, rom som er vanskelig å rengjøre, utforsker scenarier der paradokser av intimitet, identitetsusikkerhet, fremmedgjøring og den latente volden til den patriarkalske strukturen er fanget, avslørt og renset på absurd vis.

Eirik Melstrøm (f. 1987) arbeider med lyd, musikk, installasjon og tekst. Han interesserer seg for den indre stemmens død, forholdet mellom kunstverk og ´livsverk´, samt kunstens konstante sjonglering av språk, funksjon og materialitet. Melstrøms arbeid inkluderer radiosignaler sendt ut i det dype verdensrommet, forsøk på å artikulere og formidle språk gjennom lyd og musikk, forskning på dannelsen og eksistensen av mentale bilder, i tillegg til et fokus på genetisk informasjon som tekst og hvordan dette kan arkiveres. Han er grunnlegger av foreningen The B-Flat Society, et initiativ som skal oppfordre til, promotere og distribuere forekomster av tonen og tonearten Bb (B-Flat), inkludert skalaene Bb-dur og Bb-moll. Melstrøm er forøvrig komponist og gitarist i det Oslo-baserte bandet The Good The Bad and The Zugly.

Klikk her for å lese mer

Se også