Vi bruker informasjonskapsler for å analyse bruk av nettsiden og for å kunne levere relevant annonsering.

Hvis du forblir uutslettelig

Utstilling ved Makda Embaie og Hamid Waheed
19.05.23 – 28.05.23
Posters liggaandes HAMID MAKDA 1

Hvis du forblir uutslettelig av Makda Embaie og Hamid Waheed er en utstilling som omhandler ulike former for samling, tilbakeblikk og å utfordre samfunnsnarrativer. Publikum kan også lese et utvalg bøker i rommet, der det aktivistiske biblioteket ASSATA bistår med en filial utformet av kunstner Jelsen Lee Innocent. Dette er den andre av fire stipendiatutstillinger i atelierene på baksiden av Kunstnernes Hus.

Om utstillingen

Makda jobber utifra at arkivet ikke bare kan sees gjennom museet, men også en rekke andre steder. Kanskje er hjemmet det mest omfangsrike arkivet? Hjemmet forteller om hvordan vi utformer og har formet hverdagslivet. Koppers geografi er en to-kanals lyd- og videoinstallasjon som dykker ned i dette.

Hamids arbeider bærer preg av et forhold til billedarkiver og en poetisk tilnærming, som i dette tilfellet tar for seg skytingen ved London Pub 25.06 2022 og hvilke kritiske betydninger hendelsen har for skeivhet som estetikk. Røde manøvre består av en filmloop og grafiske installasjoner.

Kunstnerne samarbeider også med det aktivistiske biblioteket ASSATA om en midlertidig filial i lokalet, der et kuratert utvalg av bøker er tilgjengelige for publikum å lese under utstillingens åpningstider. Designet er utformet av kunstneren Jelsen Lee Innocent.

Besøk ASSATA på nett

Om kunstnerne

Nasjonalstaten, språk, kolonialisme og familie er sentrale begrep som Makda Embaie (f. 1994) utforsker gjennom å se nærmere på spesifikke egenskaper i språk og objekter via film, foto, lyd og romlige installasjoner. Hun er utdannet ved Konstfack, Biskop Arnö Författarskola og Kunstakademiet i Oslo.

Hamid Waheed (f. 1995) er en filmskaper og billedkunstner som tar i bruk filmmediet, så vel som skriving og performance. Arbeidene framhever bruken av karakterer og dramaturgi i utvida forstand. Begjær og skeivhet ligger til grunne for å utforske politiske, historiske og psykososiale forhold. Han utforsker dessuten hvordan historie gjengis og gjenoppstår i diverse medier og arkiver. Han er utdannet ved Den Europeiske Filmhøjskole, Kunstfilmskolen i Kabelvåg og Kunstakademiet i Oslo.

Les mer om atelierprogrammet på Kunstnernes Hus

Se også