Avatarverksted og sommerskole

Hvilke egenskaper ville du gitt deg selv dersom du kunne velge fritt? Årets sommerskole er inspirert av avatarene i Steinar Haga Kristensens utstilling. I dette kurset skal vi jobbe analogt og kreativt med avtaren som et grenseløst uttrykk for oss selv.
I løpet av to kursdager skal vi skape en ny versjon av oss selv med hjelp av materialer og verktøy som papp, gips, avispapir, lim, saks og kniv. I matpausen leker vi i Slottsparken og får nye venner. Kurset passer for alle barn i alderen 9-12 år. Velg mellom å delta i to eller fire dager.
Ønsker du deltagelse i fire dager må du kjøpe billetter til både 23.-24. og 25.-26. juni.
Spørsmål kan rettes til formidling@kunstnerneshus.no
Om kurset
I sommerferien arrangerer vi maskeverksted inspirert av avtarene i Steinar Haga Kristensens utstilling. I utstillingen representerer avataren en kunstner med superegenskaper i en digitalt konstruert verden. Hvilke egenskaper ville du gitt deg selv dersom du kunne velge? I dette kurset skal vi jobbe analogt og kreativt med avtaren som grenseløst uttrykk for oss selv. I verkstedet designer vi våre egne avatarer og lager forlengelser av egen kropp i form av proteser, fordoblinger, kamuflering og fordreininger av egen kropp. Tenk deg at du er en karakter i et nytt dataspill, hvordan skal du se ut og hvilke egenskaper ønsker du deg aller mest? Vi fokuserer, på robothender og hodemaskering. Maskene kan være tredobling av ansikter, fordreide visir og hjelmer, kun fantasien setter grenser. Vi ser på avatarene i Steinars utstilling og hvordan avatarer har blitt fremstilt i andres kunst. Barna får selv velge hva de vil starte med, og vi deler oss inn i roborthånd- og maske-grupper.
Kurset er utviklet i samarbeid med billedkunstneren Regine Josefsen og gjennomføres av Regine og billedkunstneren Mari Meen Halsøy som begge har lang erfaring med kunstformidling til barn og unge.
Erfaringsmessig vet vi at skoleferiekursene på Kunstnernes Hus fort blir fulltegnede så ikke vent for lenge med å sikre deg billett!
Om kursholderne
Regine Stensæth Josefsen (f.1988, Oslo), er utdannet kunstner med MA fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2015) og BA fra Kunstakademiet i Trondheim (2013). I 2022 fullførte hun også Praktisk-pedagogisk utdanning i design, kunst og håndverk ved OsloMet.
Gjennom performance tar Josefsen for seg eksistensielle problemstillinger rundt menneskelig identitet og kroppsspråk. Humor og lek er sentrale virkemidler, og prosjektene hennes er ofte interaktive og i offentlige rom. Hennes seneste prosjekter har blitt vist i store produksjoner som Nasjonalmuseets åpningsutstilling “Jeg kaller det kunst” (2022) og arrangementet “Har du fått tur?” på Dikemark Kulturarena (Asker, 2024) i samarbeid med Anna Ulrikke Andersen, NTNU og Trafo Kunsthall.
Mari Meen Halsøy er utdannet billedkunstner fra Statens kunstakademi i Oslo og er høgskolekandidat i Billedvev fra Høgskolen i Oslo, avd. Estetiske fag. Mari jobber med en rekke uttrykksformer, som billedvev, installasjon, lyd, skulptur m.m. I tillegg til egne prosjekter, samarbeider hun med andre kunstnere og fagpersoner i ulike tverrfaglige konstellasjoner. Mari har gjennom mange år jobbet med formidling av kunst for barn og unge gjennom Den kulturelle skolesekken, samt formidling og foredrag rettet mot et voksent publikum.
Om sommerutstillingen

I utstillingene PANSOSIALUTVIKLINGSSENTRAL & PARASOSIALTVEKKELSESAPPARAT tar kunstneren for seg ideer rundt likhet, forskjell og repetisjon gjennom en serie fordoblede verk. Haga Kristensen har gjennom hele sitt kunstnerskap arbeidet med doble verk, men på Kunstnernes Hus får de en ny dimensjon ved å bli splittet opp og presentert i to separate rom. Utstillingene inkluderer en rekke kunstneriske uttrykk: malerier, dyptrykk, tekstiler, fotografi, keramikk, bruksgjenstander, mosaikk, video, dataspill og musikkteater.